Dave Holland (1948–2018)

Más oldalakon bizonyára olvastátok már: 69 éves korában, egy spanyolországi kórházban elhunyt Dave Holland, a Judas Priest egykori dobosa.

Tavaly áprilisban róla is írtam a MI LETT VELÜK? rovatban, így most nem ismertetném részletesen életpályáját. Egy évtizeden át, 1979–1989 között volt Rob Halford-ék zenésztársa, s bár nem volt korszakos dobos, olyan korszakalkotó albumok fűződnek a nevéhez, mint a British Steel, a Screaming for Vengeance vagy a Defenders of the Faith. Számunkra, akik a 80-as években ismerkedtünk a műfajjal, a Judas Priest klasszikus felállásában ő ült a dobok mögött.

Halford és Downing között

Tipton-ékat megelőzően a Trapeze nevű zenekarban játszott hosszabb ideig (többek között Glenn Hughes-zal); 1996-ban Tony Iommi kérte fel, hogy működjön közre The DEP Sessions című albumán; két évvel később pedig az egykori Judas Priest-vokalista, Al Atkins Victim of Changes című szólólemezére ütötte fel a dobtémákat.

Holland élete ezt követően krimibe illő fordulatot vett: 2004-ben 8 év börtönre ítélték egy fiatalkorú férfi sérelmére elkövetett szexuális zaklatásért. Büntetésének letöltését követően Spanyolországba költözött, ahol visszavonultan élt.

Nyugodjék békében!

Coly

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*