Infidel Reich: Infidel Reich EP (2017)

Néha azért „rossz” zenékről is kell írni. Vagy fogalmazhatok úgy is, hogy semmitmondó, csalódást keltő anyagokról. Különösen annak fényében, hogy az undergroundban már sokat látott és bizonyított muzsikusok hozták össze ezt a produkciót.

Ebben az évben nagyon sok projekt alkotása jelent meg. Olybá tűnik, hogy bizonyos zenészek nem tudják kiélni magukat „anyazenekarukban”, ezért, hogy elverjék felesleges szabadidejüket, hogy ne legyen alkalmuk az unatkozásra, projekteket (mellékbandákat, hobbicsapatokat) hoznak létre. Mással nem igazán tudom magyarázni ezt a jelenséget. Az más lapra tartozik, hogy törekvéseik hogyan sülnek el, miként fogadja rajongótáboruk az adott anyagot.

Az Infidel Reich kvartettje tulajdonképpen egy amerikai–holland kollaboráció, amely tavaly alakult, soraiban két, a földalatti mozgalomban „jegyzett”, ismert zenésszel, és én éppen miattuk invesztáltam ebbe az ötszámos alkotásba. Nevén nevezve a gyerek(ek)et, Vincent Crowley énekes (Acheron, Wolfen Society, ex-Nocturnus) és Bob Bagchus dobos (Minotaur Head, Soulburn, ex-Asphyx, ex-Grand Supreme Blood Court) egyesítette erőit McNasty basszusgitárossal, valamint Stijn Bogers dobossal (Rectal Smegma, The Eliminati, ex-Foretold, ex-Opacity of Evil, ex-Altered States, ex-Magnetron, ex-Eclips) „egy kis éji zenére”.

Bob Bagchus nagyon lelkesen promotálta a zenekart a Facebook-on, a beharangozott black/doom címke abszolút ínyemre való volt, Vincent és a dobos személye okán (nagy Asphyx-fan vagyok) pedig komoly elvárásokkal viseltettem a hanghordozó iránt.

Vincent Crowley

Nem kellett volna, ugyanis abszolút átlagos, klisés, mindenféle meglepetésektől és újdonságtól mentes dalokat sikerült összekalapálniuk, a főbandákhoz képest a fasorban sincsenek az EP nótái. Ráadásul a black/doom-hoz sincs semmi közük, ez lecsupaszított, puritán, extrák nélküli death metal – Facebook-oldalukon a „militant death metal” megjelölés olvasható. Talán még a korai Celtic Frost-ra hajazó The Overseer maradt meg bennem/tetszett a legjobban, sajnos a többi szerzemény felejtős.

Fogalmam sincs, milyen célok vezérelték őket a kreatív folyamatok, a számok megírása közben; az én olvasatomban nem azt hozták ki, mint amit szerettek volna. Ettől függetlenül ez a 19 és fél perces korong természetesen elnyerheti egyes rajongók kegyeit, szeretetét, de én nem tartozom közéjük.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*