2017 legjobb dalai (számomra)

Még a 90-es évek közepén csináltam olyat, hogy az elmúlt 12 hónapban beszerzett, megismert lemezekről összeválogattam, és egy kazettára felvettem azokat a számokat, amelyek a legjobban tetszettek. Ezekből állt össze az adott év eszenciája.

Most is hasonló történt: miközben gondolatban már az év Top 10-es lemezlistájának szereplőit gyűjtöttem egybe, az egyes albumok számomra legemlékezetesebb nótáit (slágereit) is „becsillagoztam”. Több anyagnál is megtörtént, hogy bár a korong nem került be az elitbe, valamelyik dala igen, ahogy az is, hogy a lemez igen előkelő pozícióba került, ugyanakkor egyetlen dalát sem találtam kiemelkedőnek. (Más albumokról viszont akár 3-4 számot is beválogattam volna.)

Paradise Lost

Végül összejött körülbelül egy CD-re való szerzemény. Nem állítok közöttük sorrendet (vagy mégis?), de nem is ez a lényeg, hiszen az éppen aktuális hangulatomtól függően jön be az egyik jobban, mint a másik. Megosztom veletek, kedvcsinálónak: ha esetleg magukat a lemezeket eddig nem is hallgattátok volna (amit kétlek), ezeken a dalokon keresztül talán közelebb kerülnek hozzátok.

Myrkur

Nem tervezek 2017-es dalversenyt hirdetni, de akinek van kedve, nyugodtan elküldheti (vagy kommentben közzéteheti) a maga listáját. Bár az év vége még messze van, nem valószínű, hogy a hátra lévő bő másfél hónapban túl sok új trónkövetelő tűnne fel a színen. Úgyhogy az én „Best of 2017” dalcsokrom így néz ki:

Sepultura

Planet Y Is Alive! (Ayreon: The Source)
Blood & Chaos (Paradise Lost: Medusa)
Clear the Way (Iced Earth: Incorruptible)
Phantom Self (Sepultura: Machine Messiah)
God of the Sun (Sons of Apollo: Psychotic Symphony)
Divide and Conquer (Prong: Zero Days)
Silent Kingdom (The Doomsday Kingdom: The Doomsday Kingdom)
Our Finest Hour (Overkill: The Grinding Wheel)
Ulvinde (Myrkur: Mareridt)
Show Yourself (Mastodon: Emperor of Sand)
The Arena (Manilla Road: To Kill a King)
Tattooed in Reverse (Marilyn Manson: Heaven Upside Down)
All We Know Is Not (Rage: Seasons of the Black)
Sail Away – Santiago (VUUR: In This Moment We Are Free – Cities)
Black Laden Crown (Danzig: Black Laden Crown)
Wake Up (Havok: Conformicide)

És a tiétek?

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

1 Trackback / Pingback

  1. 2018 legjobb dalai – szerintem – Rattle Inc.

Comments are closed.