Örökrangsor vagy aktuális kedvencek?

Az Axel Rudi Pell-játék kapcsán merült fel olvasói ötletként, hogy kedvenc zenekarainkról is legyen egy szavazás. Nyilván megcsináljuk, de előtte egy dilemma, amelynek eldöntéséhez a ti közreműködéseteket is kérem.

Azt gondolom, a kedvencek rangsorát kétféle szempont alapján lehet összeállítani. Az egyik egy öröklista: azoknak a csapatoknak a köre, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták ránk az elmúlt évtizedekben. A másik az aktuális kedvenceket tartalmazza, azokat a csapatokat, amelyek jelenleg éltetnek, szórakoztatnak bennünket; amelyek ha nem is a kezdetektől vannak velünk, manapság uralják a zenei világunkat.

A kettő között kisebb vagy nagyobb az átfedés, attól függően, milyen mértékben élünk a múltban, vagy mennyire keressük a jelenben az új favoritokat. A régiek ma nem feltétlenül produkálnak olyan anyagokat, amelyekkel állnák a versenyt a kortárs nagymenőkkel –vagy akár 80-as évekbeli önmagukkal.

Ha egyetértetek ezzel a felvetéssel, azt kellene eldöntenünk, hogy melyik tízes listát állítsuk össze: az örök vagy az aktuális kedvencekét.

Mivel az összesítés rám hárul majd, nem szeretnék emiatt „szabadságot kivenni a munkahelyemen”, így a javaslatom az albumszavazásnál is megszokott értékelés: az első helyezett 10 pontot kap, a második 9-et és így tovább. Mit szóltok hozzá?

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*