I. Rattle Inc. olvasótalálkozó – Budapest, Jelen bisztró, 2017. október 14.

Ahhoz képest, hogy több mint 900-an kedvelik a Rattle Inc. heavy metal magazin FB-oldalát, meglepően kevesen jöttünk össze szombaton: a létszám a meghívott zenészekkel együtt sem érte el a 20 főt. (Só felesége, Jessica azzal vigasztalt, Kanadában sincsenek többen egy ilyen rendezvényen.) Viszont, aki ott volt, tanúsíthatja: nem telt unalmasan a délután.

Fanzine-börze

Először is, a gyűjtők csaknem tucatnyi fanzine régi példányai között böngészhettek. Másodsorban az egykori underground legendás arcaival – zenészekkel, szervezőkkel – találkozhattunk, nem beszélve arról, hogy végre személyesen is megismerhették egymást a Rattle Inc. oldal tartalmának előállítói és fogyasztói. Szerkesztőségünket öten is képviseltük.

Szerkesztőségünk megjelent tagjai: Buga B, Zozzie, Coly, Dávid László és RxGx

Valamivel 4 után az egykori Barbed Wire zenekar két gitárosa, Vígh Dávid és Kovács Gergő ült le mellém a pódiumra, és a beszélgetés, amit előzetesen 15-20 percesre terveztem, végül egy és negyedórás sztorizássá fajult – köszönhetően a nézői kérdéseknek és a muzsikusok közlékenységének. (Az interjút igyekszem még a héten közkinccsé tenni.)

Némi szusszanást követően Zozzie ragadta magához a mikrofont, és egy 20 – meglehetősen agyafúrt – kérdést tartalmazó totót tölttetett ki velünk. A túlnyomórészt férfiakból álló mezőnyt alázva végül egy hölgy, Sztezsarán Viki diadalmaskodott: a kvíz nehézségét mi sem mutatja jobban, mint hogy 13 helyes válasszal. A bronzérmes Drávucz Karcsi lett, jutalma egy gitár alakú üvegnyitó. A második helyezett személyét fedje jótékony homály (a jutalmul kapott Marshall-söröket szétosztottam az érdeklődők között).

A többit Dávid Laci majd megírja. A magam részéről még annyit: januárban jön a második felvonás, újabb zenészvendéggel/vendégekkel és egyéb meglepetésekkel. Addig is olvassatok, osszatok és lájkoljatok bennünket (az oldalt)!

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*