Bestial Invasion: Contra Omnes (2017)

Teljes meglepetésként ért ez az ukrán csapat: még nem ismertem őket, de szembejött velem ez Az album a neten. 2014-ben alakultak, és ezen az anyagon kívül még egy nagylemezt (Act of Retribution, 2015) és egy EP-t (Trilogy: Prisoners of Miserable Fate, 2016) adtak ki.

Technikás thrash-t játszanak a srácok, a Toxik és a Watchtower behatása nagyon érezhető, mind az éneken, mind a dalok előtti bejátszásokon és a szólójátékon is. Kifejezetten jó dallamokkal operálnak (Prisoner of Miserable Fate), de előkerülnek hagyományos tuka-tukás megoldások is, valamint az akusztikus gitárt is meglehetős magabiztossággal használják díszítésre. A basszusgitár kvázi önálló életet él csattogó kiemeléseivel, szólóival, díszítéseivel. Még egy külön számot is kapott egy basszusszóló, amely egyszerre klasszikus és modern, gyönyörű hangzatokkal.

A lemezen egy Destruction-átirat (/Technical/ Thrash Attack) is helyet kapott, valamint a lemez utolsó előtti számában, egy Grim Reaper-nóta, See You in Hell meglehetősen sajátos feldolgozásban a Raven-énekes John Gallagher vendégszerepel.

Ilyen lemezt nagyon rég nem hallhattak a tech-thrash rajongói, pláne nem egy fiatal bandától. Ez a múltidézés nem a Vektor-féle progresszív sci-fi thrash, inkább – a Watchtower nyilvánvaló hatása mellett – a Hexenhaus, a Mekong Delta, a Trizna és a hasonló, agyas, komplex zenék felé egy főhajtás. Ez a lemez a magamfajta „technikamatyik” nagy újkori kedvence lehet; én magam első hallgatásra beleszerettem, és biztos, hogy a korábbi anyagaikat is meg fogom hallgatni.

A szerző: RxGx 25 Articles
Hobbi-kategóriás metal-újságíró, író, villamosmérnök. Az írás és a munka mellett zenél is, jelenleg az Inhalator basszusgitárosa.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*