Az év lemeze

Így, nagyjából két hónappal az év vége előtt elkezdtem számot vetni az idei lemezmegjelenéseket illetően. Maradjunk annyiban, hogy nincs sok okunk panaszkodni, idén is a bőség zavarával állunk szemben.

Ami a konkrét stílusokat illeti, véleményem szerint elsősorban death metal vonalon és a doom/stoner/sludge mezőnyben volt igen komoly a felhozatal. Mondjuk, a death metalban ez nem meglepő, mert évek óta tartja magát a műfaj, minden esztendőben felbukkan egy pár tehetséges, fiatal death metal zenekar, és az öregek közül is sokan hozzák a korai albumaikra jellemző színvonalat (pl. Sinister, Immolation, Hate Eternal, Cannibal Corpse).

Felmerül azonban a kérdés, hogyan, mi alapján rangsorolunk, állítjuk össze év végi 10-es vagy 20-as listáinkat? Ami engem illet, a kedvenceim alapból prioritást élveznek, a friss kiadványoknál pedig a hangulat, az eredetiségre való törekvés (igaz, ez ma már roppant nehéz feladat), a reveláció ereje a perdöntő. Minden évben azt csinálom/csináltam, hogy egy papírra kiírtam a beszerzett, a beszerzendő és a meghallgatott anyagokat, amelyek végére zárójelben odaírtam a pontszámomat is. Idén sem történik ez másképp.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*