Toxik: Breaking Class EP (2017)

Az eredetileg 1985-ben, Westchester-ben (New York), Tokyo-ként alakult zenekar (nem sokkal később került sor a névváltoztatásra, miután már létezett egy másik Tokyo nevű csapat) a ’80-as évek másodgenerációs thrash hullámának egyik legegyedibb, legígéretesebb formációja volt. Két kiváló albumot követően (World Circus 1987, Think This 1989) 1992-ben szüntették be tevékenységüket, majd hosszú időre eltűntek. 2007-ben adtak először életjelet magukról, de a tényleges visszatérés 2012-re datálódik.

2014-ben egy háromszámos felvétel (In Humanity Pre-Release) volt újjáalakulásuk első gyümölcse. Ezen az anyagon két őstag, az első lemezen szereplő Mike Sanders énekes és Josh Christian gitáros mellett Bill Bodily basszusgitáros, valamint Jason Bittner dobos játszottak. Ami engem illet, fogalmam sem volt erről a felvételről. Idén egy újabb kiadvánnyal rukkoltak elő, amely szintén három dalt tartalmaz, de a tagság teljesen kicserélődött: Josh maradt, visszatért a második korongot feléneklő Charles Sabin, a ritmusszekciót pedig Jim DeMaria dobos, illetve Shane Boulos alkotja.

Josh Christian

Felmerül a kérdés, mit várhatunk a bandától 2017-ben? Josh-nak köszönhetően megmaradt a virtuóz, technikás megközelítés, de a korszellemnek megfelelően mai, modern hangzásba ágyazták a szerzeményeket. Miután újfent Sabin ragadta magához a mikrofont, eleve adott a Think This-szel történő összehasonlítás, ugyanakkor annál jóval súlyosabb, keményebb a kivitelezés. Alapvetően a gyors témák dominálnak, nem fukarkodnak a groove-okkal és a dallamokkal (Stand Up) sem, hallatszik, hogy élvezik, amit csinálnak, nem csak úgy összecsapták a nótákat.

Azért azt nem mondom, hogy maradéktalanul meggyőztek, egyenlőre fenntartásokkal viseltetek irántuk, mert valljuk be, a korai munkákhoz nem ér fel ez a három dal, még akkor sem, ha komolyan veszik a zenekart. Valószínűleg egy teljes album birtokában leszünk okosabbak.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

1 Trackback / Pingback

  1. Toxik: III Works (2018) – Rattle Inc.

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*