Slayer vs. Slayer (Live at The Villa Fontana, San Antonio, Texas – 1984. november 30.)

Bootleget nem nevezünk klasszikusnak, azonban ezt az anyagot hívhatjuk annak, már csak azért is, mert egy heavy metal történelmi eseményt rögzítettek és jelentettek meg bakeliten.

Ezen a napon két Slayer foglalta el a deszkákat. Helyesebben a texasi S. A. Slayer, valamint az ekkoriban az extrém metal üdvöskéjének számító Los Angeles-i brigád. Nem véletlenül került az S. A. az előbbi zenekar neve elé, ugyanis Araya-ék addigra már kihozták a Show No Mercy-t és a Haunting the Chapel EP-t, és perrel fenyegették meg a másik Slayert, így utóbbiak városuk, San Antonio kezdőbetűit biggyesztették nevük elé.

Magát a bulit (amelyet Slayer vs. Slayer Battle of the Bands-ként is emlegetnek) annak idején a dél-texasi Omni Entertainment gondolta ki, hozta tető alá és promotálta. A power metal egyik előfutárának tekinthető San Antonio-i csapatot nyugodtan hívhatjuk kultikusnak, de sajnos csak egy hároméves pályafutás adatott meg nekik. Legismertebb zenészeik az alapító Bob Catlin gitárost váltó Ron Jarzombek, és a szintén alapító tag Dave McClain (ex-Sacred Reich, manapság Machine Head) dobos. Két kiadvány fűződik a nevükhöz, a Prepare to Die EP (1983), illetve az 1984-ben rögzített, de csak négy évvel később forgalomba került posztumusz kiadvány, a Go for the Throat album.

 

Két igen jó formában lévő, motivált, lelkes csapat lépett fel az este folyamán, a Haunting the Chapelt turnéztató Slayer ekkor mutatkozott be Texasban. Testvériesen megosztva körülbelül 40-40 percet játszott mindkét együttes. Az S. A. (Steve Cooper énekes – R. I. P., 2005) szettjét az EP, valamint a már rögzített korong nótái (pl. Ride of the Horsemen, If You Want Evil, Prepare to Die, Final Holocaust) képezték, míg Araya-ék a Show No Mercy mintegy háromnegyedét, a komplett EP-t és a készülő Hell Awaits-ről a Necrophiliac-et adták elő. A felvétel jól visszaadja a forró hangulatot, amely kiválóan tükrözi, hogy a Los Angeles-iek nem ismernek könyörületet, már akkoriban is a leggyilkosabb, legintenzívebb koncertbandák közé tartoztak. Ez egy kiváló minőségű és hangzású kalózanyag.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*