Running Wild: Black Demons on Stage

1985. szeptember 14-én adott otthont a németországi St. Goarshausen (Freilichtbühne Loreley) a Metal Hammer fesztiválnak. A szervezők semmit nem bíztak a véletlenre, ugyanis a fellépőket illetően egy igen impozáns névsort verbuváltak össze: Savage Grace (első ízben léptek fel Európában), Restless, Running Wild, Tyran Pace, Warlock, Pretty Maids, Heavy Pettin, Wishbone Ash, Metallica, Venom, speciális vendégként pedig a Nazareth kapott meghívót. (A műsorvezetők Nagy-Britannia legvadabb heavy metal DJ-i, a Bailey testvérek voltak).

Ami a német felhozatalt illeti, négy zenekar állt ki a színpadra, azok közül is a feltörekvő csapatok kapták meg az esélyt a megmérettetésre, lévén az Accept és a Scorpions addigra már szupersztár státuszban voltak. A hamburgi Running Wild hazai terepen már jó névnek számított, a fesztivál idejére a Branded and Exiled már a boltok polcain volt, amelyből aztán 250 ezer példány kelt el, megváltva ezzel a bandának a jegyet a sztárok világába. Valamivel több, mint fél óra állt a rendelkezésükre, és ezen időtartamon belül három új tételt (Mordor, Fight the Oppression, Branded and Exiled), illetve öt korábbi számot (az intrót követő Diabolic Force-ot, a Black Demon-t, a Preacher-t, a Victim of States Power-t, valamint a Genghis Khan-t) tűztek műsorra.

Ha csak a hazai vetélytársakat (Restless, Tyran Pace, Warlock) nézzük, az egyértelműen kiderült, hogy a düsseldorfi alakulattal egyetemben (a Warlock-ról van szó) jóval előttük jártak a dalok minőségét, színvonalát tekintve, utánuk csupán csak a Helloween tudta megütni ezt a színvonalat, amivel aztán híressé is váltak. Amúgy ezen a bulin debütált a Gerald „Preacher” Warnecke gitárost váltó Majk Moti. Jó hangulatú koncertet adott a zenekar, az anyag minősége élvezhető, rendben van, egy az egyben visszaadja a korai Running Wild élő erejét.

Az együttes fanatikusainak mindenképpen ajánlom ezt a csemegét, de ennek a koncertnek van egy hosszabb, a Demoliton Records által kiadott változata is demó- és még korábbi (régebbi) élő felvételekkel megspékelve.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*