Dreamgrave: itt az új anyag!

A hazai Dreamgrave zenekar elérkezett következő anyaga, a Monuments I. – The Anxious EP kiadási fázisához (az anyag október 26-án lát napvilágot), amelynek előfutára, a Drop the Curtain single már most is meghallgatható, valamint CD- és digitális formátumban is előrendelhető a zenekar Bandcamp oldalán keresztül!

Az első nagylemezhez hasonlóan a Monuments… a ma már elsősorban gyűjtők körében elmaradhatatlan fizikai, digipack formátumban is megjelenik, két bonus track-kel, amelynek felvételei az idei Showbarlang-os Metal Farsangon készültek.

A Dreamgrave egy szegedi progresszív metál zenekar. Zenei világuk, amely az álmok birodalmának éteri, semmihez nem fogható érzelemviharainak határain egyensúlyoz, a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és gótikus metal házassága extreme metál behatással, amelyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfiének és hörgés együttes alkalmazásával. Zenéjük számos egymástól távoli világot bejár, a sötét Opeth-i extremitástól a Paradise Lost-os gótikán át a Haken-i játékosságig.

A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést kiváltó Presentiment című nagylemezével, amely két hétig vezette a Bandcamp bestsellerlistáit, számos magazin pedig az év albumai közé választotta világszerte. Az anyag digipack kiadását 2015-ben már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták.

A Presentiment lemezbemutatóját a szegedi Grand Caféban, vonósnégyessel kiegészülve tartották, amit aztán országos turné követett. Egyéb fesztiválok mellett idén már visszatérő vendégei voltak a Prog Heaven Fest-nek, és folyamatosan dolgoznak a debütalbum folytatásán, valamint az élő produkción.

A Gyimesi Dömötör (ének, gitár), Molnár Mária (ének), Baranyi Krisztina (hegedű), Mayer János (billentyűs hangszerek), Gilián Péter (basszusgitár), Tóth Tamás (dob) felállású zenekar célja, hogy egy stílusbeli korlátokat nem ismerő, zenei céljait művészeti szinten képviselő entitássá váljon, és új zenei világokat nyisson a nagyközönség számára. Szurkolunk nekik.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*