John Marshall és Kirk Arrington (Metal Church)

JOHN MARSHALL

Craig Wells egykori gitáros társa, a Kurdt Vanderhoof helyére érkező, 1962-es születésű John Marshall a Metal Church-höz való csatlakozása előtt, mint ismeretes, körülbelül három éven át, egészen Cliff Burton haláláig Kirk Hammett gitártechnikusa volt. Majd amikor James Hetfield gördeszkázás közben eltörte a csuklóját, hónapokig Marshall pengetett helyette a koncerteken. Nagyjából ugyanekkor tájt, azaz 1986-ban csatlakozott a Blind Illusion nevű progresszív thrash csapathoz, ahol nem kisebb névvel játszhatott együtt, mint Les Claypool, ám a zenekar első, 1988-as albumának megjelenése idején Marshall már a Metal Church tagja volt.

Gitáros és technikusa
A terhelhető helyettes

A Metallica még egy alkalommal tartott igényt a gitáros szolgálataira: azt követően, hogy 1992-ben Hetfield egy elszabadult pirotechnikai cuccnak „köszönhetően” égési sérüléseket szenvedett a színpadon, csapata montreali koncertjén.

1992-ben másodszor pótolta Hetfield-et (gitáron)
2011-ben újra fellépett a Metallica-val

A Metal Church 1995-ös feloszlását követően John bekopogtatott a gitárerősítőket gyártó világcéghez, a MESA/Boogie-hoz, mondván, náluk szeretne dolgozni. Némi nehézségek árán (négy hónapon át eredménytelenül hívogatta a cég alelnökét) ez végül sikerült is neki. Különböző pozíciókat követően, a 2000-es évek elejétől gitár-technikusként tevékenykedik a cégnél, amin belül az új erősítők tesztelése a feladata.

A MESA/Boogie alkalmazottja

Tavaly aztán – akárcsak Wells – ő is hallatott magáról: a Metal Church június 8-i, San Francisco-i koncertjén egy szám, a Badlands erejéig Marshall is a színpadra állt egykori társaival; közös játékukat videofelvétel is megörökítette, amely a YouTube-on látható.

Marshall egy szám erejéig újra a Metal Church soraiban (2016)

Ami még Marshall-ról tudható, hogy cukorbeteg, illetve hogy a ’80-as évek végétől egészen az ezredfordulóig lemez-producerként és hangmérnökként is dolgozott. Neve – ilyen minőségben – többek között a Sadus 1988-as Illusions-ének, illetve az Autopsy 1989-es Severed Survival-jének a kreditlistáján olvasható.

KIRK ARRINGTON

A klasszikus felállásból – természetesen Vanderhoof-ot leszámítva, aki jelenleg is a Metal Church főnöke, motorja – az 1962-es születésű dobos, Kirkland „Kirk” Arrington maradt a legtovább hűséges a csapathoz és Kurdt-hoz. A feloszlást követő időszakban Kirk és a gitáros a Washington állambeli Olympiában felépítették közös stúdiójukat, amelyet The English Channel-nek neveztek el. A Vanderhoof nevét viselő csapat mindkét albumát (Vanderhoof – 1997, A Blur in Time – 2002) itt vették fel, és mindkettőn Arrington püfölte a bőröket.

A Metal Church-ben, 2004-ben

2004-ben ők ketten, valamint, az új énekes, Ronny Munroe, az egykori Malice-gitáros Jay Reynolds és a bőgős Steve Unger hozták össze a Metal Church új albumát, a The Weight of the World-öt. Két évvel később azonban Arrington is elhagyta a csapatot, amelynek legfőbb oka a zenész kontrollálhatatlannak tűnő cukorbetegsége volt. A helyére az a Jeff Plate érkezett, aki korábban többek között a Savatage oszlopos tagja volt.

Az amerikai orvostudományt dicséri, hogy Kirk-öt egy évvel később már egy másik heavy metal csapat, a Garden of Eden soraiban látjuk viszont, Dan Crenshaw énekes-gitáros és Ron Hampton basszusgitáros társaságában. Az 1985 óta létező együttes, úgy tűnik, nem új dalok írására fordítja az energiáit, ugyanis az elmúlt több mint három évtizedben mindössze egyetlen albumot jegyeztek, a 2007-es Feel Me-t. A banda jelenleg is aktív, de Arrington-nal 2010 után történt valami, aminek nem találom a nyomát a neten. Magát retired-nek, vagyis visszavonultnak, nyugdíjasnak, illetve disabled-nek, azaz cselekvésképtelennek titulálja. Írtam neki, hogy megtudjam, mi történt vele – egyelőre nem válaszolt.

A zenéléstől visszavonult Arrington
A szerző: Alby 45 Articles
Az egykori Metal Attack/Rattle Inc. fanzine-ek képregényfigurája. Néhány évvel ezelőtt magánnyomozó-irodát nyitott, amely reflektorfényből eltűnt rockzenészek felkutatására szakosodott. :-)

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*