Evil Dead: Word of God (2017)

A múltkor Zozzie kolléga megemlékezett minden idők egyik legpusztítóbb, legzseniálisabb thrash albumáról, az Evil Dead Annihilation of Civilization című örökbecsűjéről. Erre mit ad Isten, Rob Alaniz dobos elküldte nekem az újjáalakult együttes vadonatúj dalát.

Igen, újra aktív a banda, írják az új számokat, és ezekből kaptam egyet. Rögtön kezdem a legfontosabbal: a tagság egy kivételével megegyezik a ’89-es gárdával, azaz jelenleg Phil Flores énekes, Rob Alaniz dobos, Juan Garcia és Albert Gonzalez gitárosok, valamint a The Underworld lemezen basszusozó Karlos Medina alkotják a csapatot.

Egy középtempós, harmóniákkal, dallamokkal felvértezett tételről van szó, csupán a korszerű hangzás mutatja, hogy 2017-et írunk. A nóta abszolút felveszi a versenyt az Annihilation… klasszikusaival, tehát hiba egy szál sincs benne. Megjelenési dátum, kiadó egyenlőre még nincs, profi előadás, magas színvonal annál inkább.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a szöveget, a dallamokat a zenekar egy régi, nagyon jó barátja, Bob Rangel követte el (annak idején az Annihilation…-ön is két dalt jegyzett szövegíróként); magát a kompozíciót Albert és Rob írták, a gitárokat pedig kizárólag Albert játszotta fel. Eme nóta ismeretében tűkön ülve várom a komplett korongot, amely, ha ehhez hasonló kaliberű darabokat vonultat fel, mindenképpen az idei év legjobb thrash anyaga lesz.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*