Levél Bay Area-ből, avagy Andy Galeon 2.0

Az egykori Death Angel-muzsikusok további életútját kutató cikkem kapcsán a Facebook-on írtam Andy Galeon-nak, hogy segítsen a helyükre tenni a még hiányzó részleteket. Sokáig nem válaszolt, majd azt a választ kaptam tőle, hogy per pillanat nagyon elfoglalt, de hétvégén igyekszik időt szakítani rám. Az ígért határidőt követően újabb napok teltek el válasz nélkül, így feltettem a róluk szóló cikket az oldalra. Ha várok még két napot, az alábbi információk is abban az anyagban kaptak volna helyet. Remélem, így is értékelni fogjátok Andy sorait.

„Üdvözlet a San Francisco-i Bay Area-ból, a kontyos-szakállas férfiak földjéről, akik a Hipszter Millennium jegyében manapság zokni nélkül hordják a csinos félcipőiket! Igen, valamikor ez volt a legendás Bay Area-i thrash és punk zenekarok otthona. A hely azóta a lehető legrosszabb irányba változott, ázsiai kapitalisták tették rá a kezüket, kommersz és steril vidékké vált. Teljesen más a helyzet San Francisco belvárosában, ahol egymást érik az Uber és a Lyft járművei, sofőrjeik nem idevalósiak, így kénytelenek a GPS-eikre hagyatkozni. Az itteni autós közlekedés majdnem olyan szörnyű, mint Los Angelesben (szerencsére csak majdnem).

Jómagam elfoglalt családos ember vagyok. Miután a szüleim néhány éve eltávoztak (a halál utáni életbe), a feleségemmel és két csodálatos, okos, de akaratos lányommal ugyanabban a házban élünk, ahol annak idején a The Ultra-Violence dalai is megszülettek. Egy ideig dobtechnikusként dolgoztam, a Skype-on keresztül dobleckéket adtam, és mint stúdiózenész, olyan helyi bandák albumainak az elkészítésében vettem részt, mint a The Nerv, a Toy Called God, az Amongst Thieves, vagy a Devil in California. A legújabb projekt, amelyben érdekelt vagyok, az egykori D.R.I.-gitáros John Menor vezette War Man’s Dance (amelyben az Exodus-os Michael Butler játszik basszusgitáron).

Az egykori D.R.I.-gitáros John Menor-ral,akivel a War Man’s Dance-ben játszik együtt

Imádom a dobokat, soha nem fogom abbahagyni a játékot és a koncertezést. Remélem, hogy a nem is olyan távoli jövőben újra lehetőségem lesz arra, hogy Európában is színpadra lépjek. Rendkívüli módon hiányzik, hogy a tengerentúli barátok, rajongók előtt üthessem a bőröket.

Rob-bal (Cavestany-val) mostanában sűrűn beszélek, főleg hogy kedvenc Golden State Warriors-unk egymás után harmadszor szerepel az NBA rájátszásában (tavalyelőtt nyert, tavaly veszített, idén pedig újra diadalmaskodni fog!). Gus-szal viszonylag gyakran találkozunk, főleg koncerteken, mivel jelenleg egy villanyszerelő segédjeként dolgozik. Dennis-szel levélben tartjuk a kapcsolatot, persze csak ha éppen nem süllőre vagy pisztrángra horgászik valahol. Ő az Apple-nél dolgozik és grafikai dizájntervezéssel foglalkozik, közben pedig a svéd metálmuzsikákért rajong.

Én jelenleg egy feldolgozásokat játszó bandában, a The Butlers csépelem a bőröket, a társaim itt az Exodus-bőgős Mike Butler, a Jetboy-énekes/gitáros Billy Rowe és a Ruffians-gitáros Craig Behrhorst. Rendszeresen hívunk vendégmuzsikusokat is a koncertjeinkre. Néhány évvel ezelőtt (2014-ben) több metálarccal együtt én is részt vettem azon a segélykoncerten, amely Robb Flynn & Friends néven futott, és amely összehozta az egykori Bay Area-i színtér egykori szereplőit. Köszönet érte, Robb!

Nektek, olvasóknak azt üzenem: ha érdekel benneteket, hogy éppen mit csinálok, kövessetek a Facebook-on és az Instagram-on (andyvgaleon). Köszönöm az évek folyamán tanúsított támogatásotokat, és bízom abban, hogy inkább előbb, mint utóbb mindannyiótokkal személyesen is találkozni fogok. Peace!”

A szerző: Alby 45 Articles
Az egykori Metal Attack/Rattle Inc. fanzine-ek képregényfigurája. Néhány évvel ezelőtt magánnyomozó-irodát nyitott, amely reflektorfényből eltűnt rockzenészek felkutatására szakosodott. :-)

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*