Game Over: Blessed Are the Heretics EP (2017)

A 2008-ban, Ferrara-ban (Emilia-Romagna) alakult talján kvartett napjaink underground színterének egyik aktív résztvevője. Nevükből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy milyen zenei irány mellett kötelezték el magukat.

Idestova kilencéves fennállásuk alatt egyetlen tagcserére került csak sor, amikor 2012-ben Med dobost Anthony „Vender” Dantone váltotta; a többiek, nevezetesen Alessandro „Sanso” Sansone gitáros, Luca „Ziro” Zironi gitáros/énekes és Renato „Reno” Chiccoli basszusgitáros/énekes a kezdetektől együtt vannak. Diszkográfiájuk eddig egy demót, egy EP-t, két split kiadványt és három albumot sorakoztat fel, idei termésük pedig szintén egy EP.

Tapasztalataim alapján jelentem ki, hogy amíg manapság az undergroundban érdekelt olasz thrash brigádok a klasszikus, old school germán-, valamint a korai Slayer-, Metallica-, Dark Angel-vonalat követik, addig a Game Over a Testament, Forbidden, Exodus nevével fémjelzett Bay Area-i mozgalmat favorizálja. Idei anyagukon az új tétel, egyben a címadó nóta is ezt a megállapításomat támasztja alá (töredelmesen bevallom, korábbi munkáikat egyáltalán nem ismerem). Akusztikus részekkel, váltásokkal, fogós dallamokkal és refrénnel megspékelt dalról van szó, amelyben Renato Chiccoli hangja Chuck Billy orgánumát idézi (Luca Zironi a háttérvokálokért felel). Közük nincs a Nuclear Assaulthoz, a komplex felépítésű nóta a dicsőséges San Francisco-i időket idézi.

Érdekes a Mai Più című dal szerepeltetése, ez ugyanis a 2014-es Burst into the Quiet-en hallható No More című szám anyanyelvükön előadott verziója. A Dead Or Alive nevű popbanda klasszikus You Spin Me Round (Like a Record)-jának feldolgozása sajnos nem lett az igazi, valamelyest fel is gyorsították, és amondó vagyok, hogy felesleges is volt feltenni a korongra, mert Pete Burns (R. I. P.) egyedi hangját, dallamait roppant nehéz feladat hitelesen visszaadni. Három koncertfelvétel (Mountains of Madness, Fix Your Brain, C.H.U.C.K.) teszi teljessé az EP-t, mintegy 25 percre hizlalva a végeredményt.

Véleményem szerint az anyag jó alkalom a bandával való megismerkedésre, különösen azoknak, akik eddig még nem találkoztak velük. Eme produkció alapján mindenképpen lecsekkolom előző alkotásaikat.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*