Enter the Void: Inner Strugles EP (2017)

A tavalyi Cure for Ulcerated Wounds EP után idén friss anyaggal jelentkezett a budapesti zenekar. Ezúttal három tételben osztják meg velünk jelen világunkról, társadalmunkról, környezetünkről alkotott véleményüket.

Aki ismeri előző EP-jüket, ismeri ezt a kiadványt is, ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy ez a három szám sokkal összetettebb, nyomasztóbb és súlyosabb, mint a Cure… szerzeményei, pedig azok sem éppen rigófüttyök voltak. Továbbra is a Neurosist kell megemlítenem, mint legfőbb hatást, az ötös igen érzi és ismeri ezt a zenei világot. Paca és Rol mázsás riffjei agyonnyomják a hallgatót, a Zsolt dobos és Ádám basszusgitáros alkotta ritmusszekció feszesen, pontosan adagolja az alapokat, Viktor pedig extrémebben hörög, mint az előző felvételen vagy a Nadirban. A három nóta közül mindenképpen kiemelném a kilenc és fél perces Old Mant, ugyanis ennyire lassú, rideg/hideg, szélsőséges dalt hazai zenekartól még nem hallottam.

Sokkal többet nem tudok az EP-hez hozzáfűzni, csupán annyit, hogy aki szereti a Neurosis-, Oceanwake-jellegű poszt-experimentális muzsikákat, az Enter the Voidot semmiképpen ne hagyja ki. Minden támogatást megérdemelnek.

 

 

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*