Puteraeon: The Empires of Death EP (2017)

2008 óta dolgozik töretlen lelkesedéssel az undergroundban a svédországi Västra Götaland tartományból származó kvartett. Az első két demót (Fascination for Mutilation, The Requiem – mindkettő 2008) Jonas Lindblood énekes/gitáros egymaga rögzítette. 2009-ben csatlakozott hozzá Daniel Vandija basszusgitáros, Anders Malmström dobos, illetve Hans Sörensen gitáros, akikkel még ugyanebben az évben készítette el a harmadik demót, a The Extraordinary Work of Herbert West-et. Ezt követően Hans elhagyta a bandát, a helyére Rune Foss került (2010), és azóta ez a tagság dolgozik együtt.

Három lemez és a német Revel in Flesh-sel közös Imperial Anthems No. 13 split után, idén egy EP-vel jelentkezik a csapat. Muzsikájuk a klasszikus svéd death metal jegyében fogant, és ezzel mindent el is árultam három friss szerzeményükről. A korai Entombed, illetve Dismember hatása domborodik ki a legmarkánsabban, ilyetén a dalokban remek dallamok, harmóniák, láncfűrész jellegű riffek, szólók és kalapáló ritmusok bukkannak fel. Természetesen a váltásokról sem feledkeznek meg, az At the Altars doomos részlete, majd az abból/onnan kibontakozó szóló briliáns.

Jonas Lindblood

Nem tudom, hogy erre az évre milyen terveik vannak, illetve hogy milyen célokat szolgál ez a kiadvány, de bízom benne, hogy esetleg az év második felében/vége felé teljes sorlemezzel is jelentkezni fognak.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*