Fantomania Ultra (Fantom–Fanatic Attack split CD)

A Metal Ör Die Records-os Jani (Stauderer János) megkeresésére vállaltuk a demó felvételét. Egyfajta kihívásként, tiszteletadásként tekintettünk a dologra, plusz kíváncsiságként, hogy mit lehet ebből kihozni. A terv az eredeti hangulat megtartása volt, nem pedig a szétgroove-olás és a modern hangzás (még ha a Metal Hammer kíváncsi is lenne erre ?). Az egyik változtatás, hogy 1-2 szám tempója lassabb lett az eredetinél – ez nem szándékos volt, de nem akartunk már rajta módosítani. Az angol nyelvet pedig azért választottuk, mert a magyar nyelvű eredeti szövegek nagy részét „mai füllel”, anyanyelvként hallva nem éreztük elég erősnek egy CD-megjelenéshez. Talán ez nevezhető az anyag legnagyobb negatívumának, hogy azok az angol szövegek, amelyeket Janitól kaptunk, nem passzolnak 100%-ban a dalok egyes témáihoz, így az énekes teljesítmény számomra egy kicsit hullámzó. Már a felvételek előtt eldöntöttük, hogy én is szeretnék egy pár dalt elénekelni, mert jól állna ehhez a zenéhez, így három nótát én, hatot pedig Gábor üvöltött fel. A már említett okok miatt egyáltalán nem volt könnyű feladat.

A felvételeket házilag, a próbateremben rögzítettük. A felvétel keverése leginkább az én munkám volt, otthon, plusz a gitár felvétele mellett a basszusgitárt is én rögzítettem, mivel Gábornak az adott időszakban nem volt ideje erre a projektre.

Az anyag 2016. szeptember végén jelent meg (Metal Ör Die Records), 500 példányban, rajta ugye az eredeti Fantom-számokkal, amelyek az első 9 helyet foglalják el a CD-n.

Pőcze Ádám/Fanatic Attack

A szerző: Rattle Inc. 294 Articles
A Metal Attack fanzine-t 1988 őszén indította két egri főiskolás, Benjoe és Coly. A lap a nyolcadik számtól jelent meg Rattle Inc. név alatt. A kiadvány összesen 18 számot élt meg, és 1991 tavaszán szűnt meg. A fanzine - negyedszázados kihagyást követően - online változatban, 2016 decemberében kelt újra életre a Facebook-on, és 2017 januárjában kapott saját felületet.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*