Dying Wish: Tükörország (2016)

11 év lemezmentesség csöndjét megtörve, múlt év novemberében jelent meg a püspökladányi Dying Wish Tükörország című új albuma. A 9 dalt tartalmazó korong érdekessége, hogy ezúttal kizárólag magyar szövegekkel szólalnak meg a zenekar szerzeményei, továbbá, hogy a tőlük megszokott súlyos, de melodikus death vonalat túlnyomó részben az extrém énekkel (is) kísért modern metal váltotta fel. A néhol progresszív elemeket sem nélkülöző, jó néhány helyen alapos billentyűs aláfestést kapó, dallam-centrikus, fülbe ragadó groove-okkal felvértezett, gitárcentrikus szerzemények – aktuális üzenetként – a mai társadalmi, politikai visszásságokra reflektáló szövegeket kaptak.

A tavaly fennállásának huszadik évfordulóján túllépő banda a Dömötör Balázs (ének), Papp Lajos (gitár, vokál), Ács Sándor (gitár, vokál), Belá Olivér (basszusgitár), és Kocsis Krisztián (dobok) felállásban rögzítette albumát, amelynek felvételei a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek, borítóját pedig Havancsák Gyula készítette.

A majd’ háromnegyed órás lemezanyagon több vendég is tiszteletét teszi: Nádas Péter szintetizátoron, három énekes – Mulicz Ferenc, Ráduly Levente, és Ráczkevi Imre – pedig a vokálok, csordavokálok rögzítésekor segített be a csapatnak. A lemezmegjelenés előtti hónapokban szöveges videóként három dalt (Amit akarsz, Világok húrja, Nincs kiút) is bemutatott a zenekar.

A Dying Wish indulása óta folyamatos lendületét énekese 2007-es kiválása törte meg, amelynek következtében a zenekar bizonytalan időre felfüggesztette tevékenységét. A csapat 2011-ben éledt újjá, ismét beindult a koncertezés, sőt 2012 elején egy dalt is rögzítettek, Lopott idők címmel, magyar nyelven. A kreatív munka eredménye elsőként a következő évben kiadott ötszámos (egy új szerzeményt, remixet, friss verziót és feldolgozást is tartalmazó) Crimson Blood EP-n volt hallható, ám újabb három évet kellett várni arra, hogy a rajongók végre beléphessenek Tükörországba.

Diszkográfia:

1997 – The Night Embraces Me (demo)
1999 – …On Twilight of Eternity EP
2000 – The Silent Horizon EP
2000 – The Silent Horizon / …On Twilight Of Eternity CD
2001 – Never-endig Road CD
2005 – D.Y.I.N.G.W.I.S.H. CD
2013 – Crimson Blood EP
2016 – Tükörország CD

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*