Ott folytatják, ahol abbahagyták

Levélváltás Woody Weatherman-nel, a Corrosion of Conformity gitárosával

Az elkövetkező egy évben megjelenő albumok közül a C.O.C. új anyagát, „Pepper Keenan visszatérését” várom a leginkább (a gitáros már 2014-ben csatlakozott társaihoz, de új dalokat azóta nem hallottunk tőlük). A Jason Bieler-interjú sikerén felbuzdulva rájuk kerestem a Facebook-on, majd miután kedvelője lettem az oldaluknak, és láttam, hogy éppen stúdióban vannak, írtam nekik, hogy a szeretnék küldeni néhány kérdést a várható lemezmegjelenés kapcsán.

„Küldd, ha szeretnéd” – jött néhány nap múlva a válasz, majd miután tegnapelőtt átdobtam a kérdéseket (még nem tudtam, hogy kinek), tegnap a válaszok is megérkeztek. „Köszi a kérdéseket. Amire lehet, megpróbálok válaszolni. Woodroe” Vagyis a C.O.C. gitárosa, Woody Weatherman tisztelt meg engem/bennünket azzal, hogy elárult néhány műhelytitkot a készülő lemez kapcsán. Íme, a részletek!

Rattle Inc.: Milyen érzés volt 8 év külön-lét után újra együtt zenélni, közösen dalokat írni?

Woody Weatherman: Mindvégig kapcsolatban álltunk egymással, aztán egyszer csak elérkezett a megfelelő pillanat arra, hogy teljes lendülettel visszatérjünk. Az új nóták, azt gondolom, nagyszerűen összeálltak, mi pedig jól érezzük magunkat együtt.

Pepper Keenan és Woody Weatherman a stúdióban

R. I.: A stúdiózás melyik fázisában jártok?

W. W.: Ezen a héten még végzünk néhány kisebb finomítást egyik-másik dalon, a keverés pedig remélhetőleg már az elkövetkező hetekben megkezdődik. Még nem tűztük ki a lemezmegjelenés dátumát, de reméljük, hogy az anyag még ennek az évnek a végén, legkésőbb 2018 elején eljut a nagyközönséghez.

R. I.: Mikor vonultatok stúdióba, és meddig maradtok ott?

W. W.: Maga a stúdiózás tulajdonképpen az elmúlt néhány hónapban lezajlott. Pepper hamarosan repülőre száll, de addig még van meddig maradtok ott?néhány napunk a dalszövegírásra és a felvételekre. Ez alkalommal a korábbiaktól eltérő módszerrel dolgoztunk: igyekeztünk minden dalt befejezni, mielőtt hozzákezdtünk volna a következőhöz.

Reed Mullin

R. I.: Régebbi témákból is dolgoztatok, vagy kizárólag új dalokat írtatok?

W. W.: Néhány korábbi riff is előkerült, ezeket leszámítva kizárólag vadonatúj ötletek kerültek a lemezre.

R. I.: Milyen stílusú dalokra számíthatunk? Az együttes melyik korszakát, melyik lemez időszakát idézik fel a leginkább?

W. W.: Az elképzelés az volt, hogy ott vegyük fel a fonalat, ahol az In the Arms of God albumot követően leejtettük. Ennek köszönhetően fog úgy hangzani az új anyag, mint egy természetes fejlődés következő, logikus lépése.

R. I.: Hogyan zajlik nálatok a dalírás, ki melyik részében vesz részt?

W. W.: Mindenkinek lehetősége van arra, hogy megossza az ötleteit a többiekkel, és ez alól egyik dal sem képez kivételt. A szövegek nagy része azonban Pepper-től származik.

R. I.: Esetleg dalcímeket, lemezcímet is tudsz már mondani?

W. W.: Minden dalnak, sőt a lemeznek is van már címe, ám ezeket egyelőre még nem szeretnénk nyilvánosságra hozni.

R. I.: Az album megjelenését követően elképzelhetőnek tartasz egy európai körutat, amelynek során Magyarországot is útba ejtitek?

W. W.: Biztos vagyok benne, hogy belátható időn belül eljutunk Európába. Itt, az Egyesült Államokban már van néhány fesztiválidőpontunk erre a nyárra, de egy vagy akár több tengerentúli kiruccanás is számításba jöhet, amint végeztünk a felvételekkel.

R. I.: Woody, köszönöm a válaszokat! További jó munkát, sok sikert kívánok nektek! Kíváncsian várjuk az albumot, és remélem, hamarosan a színpadon is üdvözölhetünk benneteket Magyarországon!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*