Hogy mondod?

Mostanában többször is megkérdezték (lehet, hogy mindannyiszor ugyanaz a személy :-)), hogy „akkor hogyan is kell ejteni?”. Például a Coly-t: C-vel vagy K-val? A Coly a Colosból származik, ezt a becenevet még Egerben kaptam, a főiskolán, és a magasságomra utaltak vele (238 cm, na jó, csak viccelek: 194 volt a csúcs, de már ez is csökken). A szóvégi ipszilonnal pedig valamennyire angolosítottam, de csak kinézetre. Úgyhogy Colos-Coli-Coly. Az egri éveket követően elhagytam ezt a nevet, bár sokan azt követően is így szólítottak. A Rattle Inc. Facebook-os újraindulásakor viszont egy pillanatig sem lehetett kérdéses, hogy milyen néven szignálom majd az írásaimat.

Hogyan ejtjük a fanzine nevének második szavát, az „Inc.” rövidítést? Én úgy ejtem, ahogy a legjobban hangzik, vagyis betűzve, „Áj-en-szí”-nek. (Benjoe, te hogy ejted?) Az angolok persze nem biztos, hogy így ejtenék, de ez már legyen az ő bajuk. 🙂 Tény, hogy az Inc. az Incorporated rövidítése, így valószínűleg az „Ink” lenne a helyes, ami már csak azért is poén, mert egyúttal tinta(patron)szagú hivatásunkra is utal.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*