Bloodletter: The Darkest Reaches EP (2017)

Egy tetszetős borító, egy számomra csalogató definíció (konkrétan thrash metal), és mind a zenekarnak, mind a szóban forgó kiadványnak nyert ügye van nálam.

Jelen esetben egy kicsit csalóka a meghatározás, mert a 2013-ban alakult chicagói banda az Evil Invaders, Enforcer által képviselt modern old school metalban utazik. A kezdetek óta változatlan a tagság, a tavalyi évig kvartettként funkcionáltak, ekkor lépett be hozzájuk egy harmadik gitáros (!) Pat személyében. Két demó és két EP az eddigi mérlegük, ez tehát a harmadik a sorban. 8 percben előadott, lendületes, váltásokkal tarkított dalaik heavy/speed metalt kínálnak a fentebb nevezett bandákhoz hasonlóan, azonban a nívót tekintve egy kicsit elmaradnak mögöttük. Szégyenkezésre ugyanakkor semmi okuk, az Event Horizon példának okáért pofás riffekkel, kitűnő dallamokkal (le sem tagadhatnák az Iron Maiden hatását) felvértezett szerzemény. Érzésem szerint Pete gitáros/énekes hangja sántít egy kicsit, a jövőben az énektémák kidolgozására kell egy kicsit jobban ráfeküdnie.

Mindent összevetve jó ez az anyag, nem is az én véleményem a meghatározó, azonban a jövőjüket illetően egy teljes album lesz a perdöntő. A magam részéről bizalommal viseltetek irántuk.

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*