Relikviák a ’80-as évekből 2.

Sziasztok!

Jöjjön ismét néhány régi kordokumentum, például az egykori Rocker magazin beszámolója az I. Budapesti Thrash Fesztiválról, amit a Láng Művelődési Házban tartottak több mint 1300 rocker részvételével (fellépők: Tormentor, Mirror, Bedlam, Necrofight, Bedlam, Atomic).

Ugyanők írtak az egyik Acélkarácsonyról, amin az Árkádok, a Marilyn, a Sing-Sing, a Dance, a Vivaldi, a Sámán, az Ozirisz, a Moby Dick és a Bedlam zenekarokat láthattuk-hallhattuk.

Aztán itt van egy 12 órás punkfesztivál plakátja, amit Süttőn rendeztek 1987 áprilisában. A fellépők közül számomra a Trottel és a Leukémia neve csengett ismerősen, a műfaj kedvelői, gondolom, több név olvastán is jólesően bólintanak.

Végezetül pedig a francia Black Dragon (később High Dragon) kiadó lemezlistája, amivel bennünket, fanzine-szerkesztőket bombáztak. Az anyagok többsége nem volt igazán nagy durranás, a Manilla Road bakelit-kollekciómra viszont ennek a kapcsolatnak köszönhetően tettem szert.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*