Enter the Void: Cure for Ulcerated Wounds (2014)

Ez a zenekar (projekt?) immár hatéves múltra tekint vissza. Megalakulásuk célja saját bevallásuk alapján a következő: „az emberben egyszerre jelen lévő tehetetlenség és élni akarás érzését hangokban megjeleníteni, megélhetővé tenni azt. Még akkor is, ha az fájdalommal jár. Hiszünk az őszinteségben, az embertársaink iránti empátia fontosságában, s abban is, hogy az élet minden körülmények között utat talál magának.”

A felállás pedig az alábbi: Kecskés Ádám – basszusgitár (Sepoq, Elektrik Wale), Lippai „Roley” Roland és Görögh „Paca” Péter – gitárok (Blood is Fire), Tauszik Viktor – ének (Nadir, Our Existence Is Punishment) és Ferencz Zsolt – dob (Dawncore, Penalty Kick, Fallen into Ashes, Zero Tolerance).

A Cure for Ulcerated Wounds kidolgozására 2013-ban került sor, majd az év végére, 2014 elejére a zenekar is elnyerte mai formáját. Nem nehéz kitalálni, hogy a muzsika roppant nyomasztó, súlyos, elsősorban doom hatásokból táplálkozó metal, hűen reprezentálja a zenekar által megfogalmazott gondolatokat. A dalokban olyan együttesek hatása nyilvánul meg, mint a Bolt Thrower (In the Gap, The Well), a Winter (Scratching the Wall), de megemlíthetem a Neurosist és a Crowbart is. Dallamokat, harmóniákat senki se várjon, ez a zene nem erről szól, a nóták a világvége eljövetelét szimbolizálják.

Véleményem szerint Viktor itt extrémebben hörög, mint a Nadirban, a riffek, a ritmusok agyonnyomják a hallgatót, és mindezt igen tömény, vaskos hangzásba csomagolták. Az énekestől kapott információk alapján tudjuk, hogy jelenleg új tételeken dolgoznak, amelyek még súlyosabbak lesznek. Az itt hallható hét nóta csaknem 26 perc játékidőt tesz ki, míg a készülő három friss tétel hossza a fél órát is meghaladja majd.

Aki fanatikusa a hazai extrém metal undergroundnak, és támogatja a bandáinkat, ne kerülje el az Enter the Voidot. Kíváncsian várom a folytatást.

https://www.facebook.com/Enter-The-Void-Band-1646943845580448/?ref=ts&fref=ts
https://enterthevoid1.bandcamp.com/album/cure-for-ulcerated-wounds

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*