A dalokat már írják, a lemezre még várni kell

Levélváltás Jason Bieler-rel, a Saigon Kick gitárosával

A ’90-es évek egyedi hangzású csapata, a Saigon Kick jó ideje újra aktív. Miután Tóth Zoli kolléga egy múltkori posztjában felemlegette őket, és Szőke Gábor kommentjéből kiderült, hogy a banda agytrösztje, a gitáros Jason Bieler elérhető a Facebook-on, tettem egy kísérletet, hogy kapcsolatba lépjek vele. Íme, az eredmény!

Rattle Inc.: A Saigon Kick máig nagy kedvencem. Nemcsak az első két albumotokat szeretem, hanem a rá következő három, Matt Kramer énekes nélkül készült anyagokat is. Így, érthető módon örültem az újjáalakulásotok hírének. Mi a helyzet jelenleg a csapat háza táján?

Jason Bieler: Együtt vagyunk, adtunk pár koncertet, és további fellépések is tervbe vannak véve. Arról is beszéltünk, hogy írnánk új dalokat is.

R. I.: Kik alkotják jelenleg a csapatot?

J. B.: Stephen Gibb gitáros, Jonathan Mover dobos, Chris McLernon basszusgitáros, Matt Kramer énekes és én.

R. I.: Február 1-jén ti is felléptetek a Monsters of Rock Cruise (karib-tengeri hajóút számos sztárzenekar fellépésével, avagy rockfesztivál egy óceánjáró fedélzetén – a szerk.) floridai nyitókoncertjén. Milyen élményeid vannak arról az estéről?

J. B.: Óriási volt! Hogy stílusos legyek, a Saigon Kick mindig is egy sziget volt a rockzene tengerében, nem igazán tartoztunk egyik irányzathoz sem. Nem metál, grunge vagy pop az, amit játszunk, leginkább talán kísérletinek nevezném a zenénket. Ezért is gondolom nagy ajándéknak, hogy ott lehettünk, és csodálatosnak, amit ott Tampában, azon az estén átéltünk. Plusz láttam egy csomó fantasztikus bandát is (túlnyomórészt dallamos rockot játszó zenekarok léptek fel, Vince Neil, Queensryche, Lynch Mob stb. – a szerk.).

R. I.: Melyik Saigon Kick-dalokat játszottátok?

J. B.: Az első két albumunkról válogattunk (14 dal hangzott el, a setlist a neten is megtalálható – a szerk.).

R. I.: Hogyan fogadott benneteket a közönség?

J. B.: Csodálatosak voltak, aminek köszönhetően mi is igazi buliként éltük meg a fellépést.

R. I.: Egy nappal korábban, január 31-én, ugyancsak a floridai Tampában vendégmuzsikusa voltál a régi barát, Jeff Scott Soto koncertjének.

J. B.: Írtam egy dalt Jeff 2015-ös szólólemezére (Inside the Vertigo), a Karma’s Kiss-t. Ezt a nótát adtuk elő közösen.

R. I.: Mik a további terveitek a Saigon Kick-kel? Születtek már új nóták?

J. B.: Lassan haladunk a dalok írásával. Mivel általuk egy új szintre akarjuk emelni a zenénket, nem sajnáljuk rájuk az időt.

R. I.: Tervezitek-e új stúdióalbum megjelentetését?

J. B.: Új album? Ki tudja… Reményeim szerint az elkövetkező egy éven belül születnek új dalaink, aztán meglátjuk.

J. B.: Terveztek a közeljövőben európai koncerteket?

R. I.: Nagyon szeretnénk Európában játszani, de ehhez meg kell találnunk a megfelelő lehetőségeket.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*