Rattle Inc.: Színpad előtt, színpad mögött – 2. rész

Az Obituary a PeCsa szabadtéri színpadán

Az 1990. szeptember 17-i Demolition Hammer–Morgoth–Obituary koncertre jutottam be először ingyen, mint „újságíró”. A sors fintora, hogy magamtól nem mentem volna, hiszen nem szerettem különösebben a fenti zenekarok muzsikáját. Ám ha már ott voltam, készítettem egy rövid interjút Harry Busséval, a Morgoth gitárosával (amit fotón Vectomi örökített meg), és az Obituary tagjai is összeálltak nekünk egy csoportkép erejéig. A szóban forgó zenészek ráadásul – egészen apró, kockás jegyzetfüzetem egyik lapján – a Rattle Inc. olvasóinak is üzentek.

Az 1991. március 15-i Barbed Wire–Iced Earth–Blind Guardian koncertért egészen Csepel-Szabadkikötőig kellett utaznunk. Az ottani, már nem emlékszem, milyen művelődési házban juthattam be a német csapat kissé szűkös öltözőjébe, és készíthettem interjút az énekes (és akkor még basszusgitáros) Hansi Kürsch-sel. A stage pass-omat balga módon ceruzával írattam alá a zenekar tagjaival; ez idővel egyre inkább olvashatatlanná fog válni. A beszélgetés a Rattle Inc. utolsó számában jelent meg, akkor talán már tudtam, hogy ez lesz az utolsó ilyen anyagunk.

A júniusi Heathen–Sacred Reich–Sepultura koncertre a Petőfi Csarnokba pedig már ismét civilként mentem…

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

1 Trackback / Pingback

  1. Obituary, Morgoth, Demolition Hammer – Budapest, Petőfi Csarnok, 1990. szeptember 17. – Rattle Inc.

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*