Kedvenceink 4.

Az elbénázott közös fotó Rob Cavestany-val

A gitármágus Steve Vai-jal és egyik kedvenc énekesemmel, Jeff Scott Sotóval is egy-egy interjú keretében találkoztam (előbbi 2004-ben a Magyar Hírlapban, utóbbi négy évvel később a Rockinformban jelent meg). A JSS-val megvalósult találkozó érdekessége, hogy akkor már nem kulturális területen dolgoztam, így előzetesen kellett találnom egy befogadó lapot, hogy a koncertszervezőnek tudjak mit mondani arról, hogy hová készül az interjú.

Steve Vai-jal
Jeff Scott Soto-val

„Skalpvadászat” szempontjából igen termékeny év volt 2008: a tavaly decemberben megjelent Old-School Union fanzine-ben részletesen írtam arról, hogyan találkoztam a Paradise Lost két meghatározó arcával, Nick Holmes énekessel és Greg Mackintosh gitárossal, illetve Tobias Sammet Avantasia projektjének több tagjával is, köztük egy másik kedvenc énekesemmel, Jorn Landéval. Abban az évben azonban volt még egy sikerélményem.

Greg Mackintosh-sal

A szegedi Within Temptation-koncertre nem csupán azzal a szándékkal mentem le, hogy megnézzem, meghallgassam a csapatot, hanem azzal is, hogy közös fotó készüljön rólam és Sharon den Adel énekesnőről. Félig-meddig újságíróként jutottam be a SZIN-re (Szegedi Ifjúsági Napok), a pass mintha a backstage-be való bejutásra is feljogosított volna (vagy csupán hivatkoztam arra, hogy újságíró vagyok, és a biztonsági őr ezért engedett a kerítésen belülre?). A koncertet követően, jónéhányad-magammal elég sokáig kellett várnom arra, hogy az öltözők felől feltűnjön Sharon és párja, a WT-gitáros Robert Westerholt, akik a kordon túloldalán türelmesen várakozó rajongókhoz jöttek ki dedikálni és fotózkodni. Így sikerült nekem is lefényképeztetnem magam akkori egyik kedvenc énekesnőmmel.

Sharon den Adel-lal

Az OSU fanzine-ben ugyancsak megemlékeztem a 2010-es csillebérci Metalfest-ről, és arról is, hogyan bénáztam el a közös fotót Rob Cavestany-val, a Death Angel gitárosával. Tanulság: exponálás előtt mindig nézd meg, hogy jók-e a fényképezőgéped beállításai!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*