Figyelem, játék!!!

Van egy kérdés, amit nem szeretek zenészeknek feltenni, nem szeretem, ha zenészeknek tesznek fel, illetve nem szeretem, ha nekem teszik fel. A kérdés a következő: „Szerinted melyik minden idők 3, 5, 10, 20 legjobb, legklasszikusabb metal lemeze?”

Mert milyen szempontok szerint kell, lehet egy ilyen listát összeállítani? Ami engem illet, számomra az első élmények, benyomások a meghatározók. A koromból fakadóan sajnos nem voltam (lehettem) ott a stílus születésénél, nem éltem a műfaj hőskorában, nem vettem részt a metal-mozgalomban.

Ezzel együtt úgy gondoltam, játékra hívom kedves olvasóinkat, amelynek a lényege: osszátok meg velünk az általatok 10 legklasszikusabbnak tartott metal lemez listáját!

Az én listám így néz ki:

1. AGENT STEEL: Unstoppable Force
2. POSSESSED: Seven Churches
3. MANOWAR: Hail to England
4. MERCYFUL FATE: Melissa
5. DESTRUCTION: Eternal Devastation
6. SLAYER: Reign in Blood
7. ATHEIST: Piece of Time
8. VAIN: No Respect
9. MORDRED: Fool’s Game
10. EXCITER: Heavy Metal Maniac

Hozzátenném, az alapokat (Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple stb.) szándékosan hagytam ki, hiszen tőlük indult el minden. Kedvenc dalaimat, zenészeimet nem sorolom fel, mert őket tényleg nem tudnám sorrendbe tenni, de kedvenc lemezborítóimat még megosztom veletek:

1. EXHORDER: Slaughter in the Vatican
2. SACRED REICH: Surf Nicaragua
3. OBITUARY: Slowly We Rot
4. EXCITER: Heavy Metal Maniac
5. DEATH ANGEL: The Ultra-Violence
6. HALLOW’S EVE: Tales of Terror
7. ATHEIST: Piece of Time
8. LIVING DEATH: Metal Revolution
9. S. D. I.: Sign of the Wicked
10. RISK: Dirty Surfaces

A szerző: Dávid László 823 Articles
Első cikke 1994-ben jelent meg a Metal Hammerben. Hazánk első webzine-je, a Ragyogás egyik alapítója. Később a Stygian Shadows fanzine munkatársa, hazai és külföldi fanzine-ek/webzine- ek cikkeinek szerzője.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*