Újjászületés

A Rattle Inc. megszűnését követően még jó ideig kapcsolatban maradtunk, aztán a ’90-es évek végén elsodort minket egymás mellől az élet. Benjoe Egerben maradt, én a fővárosba költöztem. Ő reklámgrafikával foglalkozott, én újságot írtam. Valamikor 2009–2010 körül a tudomásomra jutott, hogy ő is budapesti lett, ráadásul szomszédos kerületekben, pár száz méterre laktunk egymástól. Újra találkoztunk, beszélgettünk, és kiderült, hogy a rockzenének egyikünk sem fordított hátat.

Ez év augusztusában Jakab Viktor, az egykori Undertaking basszusgitárosa keresett meg azzal, hogy könyv készül a legendás hazai thrash-csapatról, amibe minden olyan emberrel interjút készít, aki annak idején valamilyen kapcsolatban állt az együttessel. Így meséltünk neki mi is a múltról, a közös munkáról.

Azt is Viktor vetette fel, hogy ha már így előkerültek a régi arcok, köztük szép számmal az egykori heavy metal fanzine-ek szerzői-szerkesztői is, mi lenne, ha az „egymásra találás örömére” készítenénk egy közös kiadványt, a régi dizájnnal, viszont mai tartalmakkal. Heten álltunk kötélnek, s e projekt eredménye lett a fekete-fehér, 28 oldalas Old-School Union fanzine, amely december 19. óta több budapesti lemez- és pólóboltban kapható, illetve postai úton is megrendelhető.

Ez a kiadvány szította fel bennem annak a lelkesedésnek a tüzét, amelyet egyformán táplál a nosztalgia és az újbóli megszólalás lehetősége. Mostanában egyre többet járok koncertekre, zenét is rendszeresen hallgatok, és bár nem szeretnék hivatásszerűen rockzenei újságírással foglalkozni, gondolataimat, élményeimet szívesen megosztanám másokkal. Hamarosan kiderül, hogy van-e rá kereslet.

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél az első aki hozzászól

Válasz írása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*