Beköszöntő

Sziasztok!

Történelmi a pillanat: több mint negyedszázados (Atyaúristen!) tetszhalott-állapotot követően ismét aktivizálja magát az 1980-as évek végén, 1990-es elején összesen 18 számot megélt undergound heavy metal magazin, a Rattle Inc. (leánykori nevén Metal Attack) szerkesztőgárdája. Az egykoron nyomtatott formában megjelenő fanzine mostantól a világhálón, egyelőre FB-oldalként írja tovább a maga és a heavy metal történetét.

A hőskorról és az újraindulás körülményeiről hamarosan bővebben is szót ejtek, az első posztban csupán annyit szeretnék elmondani, mit várhat ettől az oldaltól a bennünket érdeklődésével megtisztelő látogató – és mit nem.

Kezdetben korabeli relikviákat osztanék meg az olvasókkal: például innentől minden héten letölthetővé teszem az 1988–1991 között létezett fanzine egy-egy számát. A múltidézést fokozatosan dúsítanák, majd váltanák fel a mai tartalmak, s ha a forma nem is teszi teljes mértékben lehetővé, próbálunk amolyan hobbi-fanzine-ként létezni, nem kívánva ezzel konkurenciát támasztani egyetlen internetes, heavy metal-témájú oldalnak sem. A Rattle Inc. elképzelésem szerint egyfajta blogként működne, inkább lenne személyes gondolatok, élmények, emlékek tárháza, mint információhalmozó felület – utóbbi gondozására sem időnk, sem energiánk nincs.

Az egyes, illetve többes szám váltakozó használata kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy a Metal Attack-ot (a későbbi Rattle Inc.-t) Benjoe barátommal közösen indítottuk el, és szinte végig együtt írtuk-szerkesztettük. Az újjáalakulás gondolata őt is felvillanyozta, ám jelenlegi elfoglaltságai egyelőre nem teszik lehetővé az aktív közreműködést. Nagyon remélem, hogy ez a közeljövőben változni fog.

Ahogy annak is örülnék, ha idővel egykori kollégáink, a hőskorszak többi fanzine-jának alkotói is kedvet kapnának a csatlakozáshoz. Ehhez adhat apropót az a minap zárult közös projektünk, amire egyik következő bejegyzésemben hívom fel a figyelmet.

Induljon hát az új élet! Olvassatok bennünket, és ami ebben a pillanatban a legfontosabb: vigyétek az oldal hírét, hogy minél többen, minél hamarabb ránk találjanak! Előre is köszönet érte!

Let’s rattle!

A szerző: Coly 1260 Articles
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.