Szubkultúrák: A GWAR-rajongók kemény magja

Ha zeneileg nem is, fotókról biztos mindenki ismeri a richmondi GWAR-t; a csapat a rock/metal színtér leggroteszkebb jelmezeiről és leggusztustalanabb színpadi show-iról híresült el. A tagok földönkívüli barbár harcosok alakját öltik magukra, élő produkciójuk egyfajta társadalmi és politikai szatíra, a látvány véresen erőszakos és szexuális töltetű, a hangnemre pedig a trágár humor a jellemző. A nézőtéren állókat nemritkán művérrel, -vizelettel és -spermával fröcskölik le.

A GWAR legénysége

Törzsközönségük, a bohabok abszolút vevők erre a cirkuszra, olyannyira, hogy – vérmérséklettől és exhibicionista hajlamtól függően – maguk is ennek a képzeletbeli világnak a részévé kívánnak válni. Erre kínál alkalmat és terepet a banda által szervezett, 2009 óta évente megrendezésre kerülő Gwar-B-Q fesztivál, ahol a barbecue-sütés mellett koncertekre is sor kerül. A házigazda mellett az elmúlt időszakban olyan zenekarok is felléptek itt, mint a Clutch, a Down, a Cancer Bats vagy a The Dickies.

…és követőik

És ami jelen cikk szempontjából a leglényegesebb: a rajongók egy része itt maximálisan kiélheti kreativitását, és maga is átlényegülhet egy mókásan szörnyű kinézetű bolygóközi barbárrá. Tőlük, ezektől az egyszeri jelmezektől válik igazán látványossá a richmondi Hadad’s Lake partján megrendezett Gwar-B-Q parti.

A szerző: Coly817 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*