Jó látni

A Nahaya a Wacken Metal Battle texasi versenyének eredményhirdetésén

Jó látni, hogy azok a pályájuk elején járó, tehetséges külföldi bandák, akikről itthon én írtam először (vagy legalábbis az elsők között), azóta hogyan jutnak egyről a kettőre. Természetesen nem a világnak, hanem magamnak fedeztem fel őket. Mondhatni, véletlenszerűen találtam rájuk, azt követően viszont nemcsak a lemezükről írtam, hanem interjút is készítettem velük.

A „maori metal”t játszó, új-zélandi Alien Weaponry-nek 2017-ben csupán öt dalát hallgathattam meg a YouTube-on, és a srácok akkor még csak a saját hazájukban számítottak prófétának. Megismerkedésünket követően nyílt lehetőségük külföldre is eljutni: tavaly nyáron például olyan nagy fesztiválokon léptek fel Európában, mint a Metaldays, a Wacken, a Bloodstock és a Summer Breeze, majd ezt a kört november-decemberben egy észak-amerikai turné követte. Idén pedig egy kifejezetten hosszú európai turné vár rájuk, amelynek részeként július 24-én nálunk is játszani fognak.

NMK

A death metalban utazó, Nathalie Markoch énekesnővel felálló perui NMK egy hónappal ezelőtt írt alá az Egyesült Államokbeli Rotted Brain Records-szal; bemutatkozó albumukat, a 2018-as Ravenous Spectre-t és most készülő, a tervek szerint jövőre megjelenő EP-jüket is ez a kiadó fogja terjeszteni világszerte.

A San Antonio-i death/thrash kvintett, a Nahaya most április 20-án nyerte meg a Wacken Metal Battle texasi fordulóját. Jöhet a május 25.-i országos döntő a hollywoodi The Viper Room-ban, ahol ötödmagukkal együtt mérettetnek meg. Ha ott is diadalmaskodnak, a németországi Wacken Open Air nézői is láthatják majd őket élőben. Szorítok nekik.

Oceans of Slumber, balról a második Semir Özerkan

A csapat basszusgitárosa, Semir Özerkan nagyjából ugyanekkor csatlakozott „másodállásban” a szintén texasi, progresszív metalt játszó Oceans of Slumber-hez. A Cammie Gilbert énekesnő vezette zenekar már valamivel előrébb tart, mint a Nahaya, hiszen eddig három nagylemezük és egy EP-jük látott napvilágot. Az együttes éppen a napokban kezdte meg Európa-turnéját, amire természetesen a török származású bőgős is velük tartott.

Az Immortal Guardian billentyűs-gitárosát, Gabriel „Guardian” Guardiola-t pedig – ugyancsak áprilisban – a jó nevű finn dallamos death metal csapat, a Kalmah kereste meg, hogy segítse ki őket a banda amerikai turnéján, ugyanis szintisüknek, Veli-Matti Kananen-nek nem érkezett meg időben a vízuma, és félő volt, hogy nem tud társaival tartani a tengerentúlra. Gabriel néhány nap alatt szinte a teljes headliner programot megtanulta; a vízum persze az utolsó utáni pillanatban megérkezett, úgyhogy zseninknek végül nem kellett belevetnie magát a mélyvízbe. Az alábbi videón Gabriel a Kalmah Swamphell-jének billentyűszólamát játssza:

A szerző: Coly745 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*