V. Rattle Inc. olvasótalálkozó – Jelen bisztró, 2019. január 5. (beszámoló)

Jelen bisztró – Vírus Café – Dürer Pince – Vírus Café – Jelen bisztró: csinos sorminta. Ahol több mint egy évvel ezelőtt megteremtettük a hagyományt, oda tértünk most vissza, megünnepelni egy kisebb jubileumot, sőt tulajdonképpen kettőt: az újraindult Rattle Inc. második születésnapját és az immár ötödik alkalommal megrendezett olvasótalálkozót.

Ráadásul nem is akármilyen programmal: megtisztelő volt, hogy a mostanában egyik rangos külföldi fesztiválról a másikra járó Tormentor itthon élő tagjai elfogadták meghívásunkat, és pozitív hozzáállásukkal abszolút kiszolgálták az irántuk érdeklődő rajongók igényeit. Egy kicsit tartottunk attól, hogy a felfokozott érdeklődés miatt szűknek bizonyul számunkra a nagyjából 50-60 fős különterem, ám végül senki nem szorult ki a helyiségből (amiben persze a nem infernális nagyságrendű, ám országos havazás is közrejátszott).

Veszprémvarsányból és Debrecenből is érkeztek Tormentor-fanatikusok, s a rendezvény rangját a helyszínen forgató Headcrusher magazin stábja is emelte (a Csihar Attiláékkal folytatott pódiumbeszélgetés vágott verzióját hamarosan láthatjátok náluk). Kuriózumként említeném, hogy a közönség soraiban a színtér olyan régi szereplői is feltűntek, mint Zsobrák János, a Tormentor egykori szervezője, illetve kollégája, a jelenleg külföldön élő Józsa Béla, akinek neve mindenekelőtt a Pokolgéppel és a hazai Stormwitch-koncertekkel fonódott össze.

Beszélgetőpartnereimet, Csihar Attila énekest, Szigeti Attila gitárost és Farkas György basszusgitárost mindenekelőtt az elmúlt szűk egy évben szerzett élményeikről és a közeljövőt érintő terveikről faggattam. A kultikus zenekar oszlopos tagjai nagyon pozitívan beszéltek arról, amiben részük volt, illetve ahogy a folytatást elképzelik. Ezt követően a közönség soraiban ülőknek is alkalmuk volt kérdezni, ekkor már természetesen a több évtizedes, keményebb sztorik is előkerültek.

Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila
J.V.-nak: azért mosoly is görbült
Pillanat

Kifejezetten szimpatikus volt, ahogy Gyuriék az est résztvevőinek a rendelkezésére álltak: dedikáltak, közös fotók készültek, sőt, Zozzie kvízjátékának fődíját is ők adták át a nyertesnek. A velük készült interjút hamarosan olvashatjátok az oldalon, illetve a Headcrusher filmanyagának adásba kerüléséről is hírt adunk.

A szünetet követően Zozzie tette fel minden eddiginél nehezebb zenei témájú kérdéseit a vállalkozó kedvű résztvevőknek. A szerkesztőség munkatársai ez alkalommal nem vehettek részt a vetélkedőben; e sorok írója játékon kívül tippelt-karikázott, és ért el gyengébb eredményt, mint a dobogósok. 🙂 A harmadik helyezett Szvisztun Erika, a második Bánkúti Anikó, a győztes pedig Fodor Laci lett. Mindhármuknak őszintén gratulálunk!

Szerkesztőségünket Zozzie-n és rajtam kívül RxGx és Sipy képviselte; utóbbi egyenesen innen indult Cannes-ba – hogy milyen ügyben, egyszer talán majd ő maga megírja. 🙂 Ez alkalommal elmaradt a múltkorihoz hasonló afterparti, viszonylag hamar oszlottunk, ezzel együtt úgy gondolom, hogy az egyik legjobb hangulatú és az eddigi legsikeresebb Rattle-olvasótalálkozót tudhatjuk magunk mögött. Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy akár gyakrabban is összejöhetnénk…

Szigeti Attila, Csihar Attila, Coly, Kun Attila (Headcrusher magazin), Farkas György
A szerző: Coly817 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*