Kétévesek lettünk!

2016. december 20-án indítottam el ezt az oldalt, ami remélhetőleg sokak szórakozására és a mi megelégedésünkre azóta is folyamatosan működik. A Facebook-on kezdtük, és bő egy évvel később, 2017. január 23-án lett saját honlapunk, ahová normális esetben (hétfőtől péntekig) napi két új anyag, szombaton és vasárnap pedig egy-egy cikk kerül fel.

Archívumunk jelenleg több mint 1700 írást tartalmaz. Szinte a kezdetektől heti három alkalommal indul albumszavazás, jelenleg a háromszázadik játék felé közeledünk, és még mindig nem fogytunk ki a bandákból. A jövő év elején mégis váltunk, mert a voksolások egyre szűkebb körben folynak, miközben van ötletünk a pontgyűjtés egy másik dimenzióba emelésére.

Első ízben 2017 őszén szerveztünk, és azóta szinte minden negyedévben tartunk olvasótalálkozót, zenészvendégek vagy a színtér ismert szervezőinek részvételével. Ez a jövőben is folytatódni fog, legközelebb például január 5-én, a Tormentor együttes kiválóságainak vendégszereplésével.

Buga B, Zozzie, Coly, Dávid Laci, RxGx

A tizenegyedik posztot az oldalon már Dávid Laci jegyezte; az indulás után bő három héttel olvashattuk először Bársony Peti lemezismertetőjét; Zozzie 2017. február 5-én írt először cikket az oldalra; a hónap közepén pedig Novák Norbi küldött nekünk képes németországi koncertbeszámolót. Ők voltak az elsők, majd sorban jöttek a többiek: Buga B, RxGx, haragSICK, Sipy, Szabó Viktor. Jelenleg – ha jól számoltam – tízen publikálunk kisebb-nagyobb rendszerességgel cikket az oldalon, de Benjoe-t és Vectomi-t se feledjük, akik egykor a nyomtatott Metal Attack/Rattle Inc. meghatározó emberei voltak, és a fanzine elektronikus változatának indulását is segítették néhány cikkükkel.

Olvasótáborunk is folyamatosan bővül: tavaly november 28-án állt mellénk az ezredik oldalkedvelő, jelenleg pedig már több mint 1600-an kíváncsiak – itthon és külföldön – a cikkeinkre.

S hogy mit hoz a jövő? Csupán annyit ígérünk, hogy csináljuk, amit eddig. Amíg jólesik, és amíg lehetőségünk van rá. A nyomtatott Metal Attack/Rattle Inc. fanzine annak idején szűk két és fél évig létezett; minden esély megvan rá, hogy ezt az online-változattal meghaladjuk.

A Mezőkövesd-Sopron tengely: Sipy, Szabó Viktor, Bársony Peti

Nem kívánunk versenyezni a különböző metal-híroldalakkal, konkuráljanak csak ők egymással. 🙂 Mi legalább olyan arányban tekintünk hátrafelé, a múltba, mint ahány cikkünk számol be aktuális koncertekről, interjúvol meg mai muzsikusokat, vagy ismertet frissen megjelent albumokat. A tényszerűség mellett a személyes hangvételt és a másik véleményének tiszteletben tartását is fontosnak tartjuk.

Ismételten köszönöm nektek a támogatást, az építő jellegű észrevételeket és a kommentek kulturált hangnemét, ami sajnos nem minden internetes felületre jellemző. Maradjatok velünk, olvassátok és osszátok a cikkeinket, valamint, ha még nem tettétek volna meg, lájkoljátok a Rattle Inc Facebook-oldalát!

Let’s rattle!

Coly

A szerző: Coly804 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*