„Majdnem tökéletes” (idei 4,5 pontos albumok)

Különbözőek vagyunk: míg a magamfajta kocka ember már év közben is táblázatot vezet, rangsorol, és alapos mérlegelés után állítja össze éves kedvencei Top 10-es listáját (fanzine-szerkesztőként ez többé-kevésbé munkahelyi ártalom), más viszont egyszerűen azokat a lemezeket írja össze, amelyek – nem véletlenül – először az eszébe jutnak.

Előbbi módszerrel valamennyi idei, általam hallott album megkapja a maga osztályzatát. Messze van még az év vége, eszemben sincs még eredményt hirdetni, viszont szívesen felhívnám a figyelmeteket néhány lemezre – amelyek nagy részéről egyébként ismertetőt is írtam már. Legutóbb, Minőség helyett mennyiség? című cikkemben (itt olvasható) az általam megismert és a „hallgatható” kategóriába sorolt 2018-as anyagokat soroltam fel (amelyek köre azóta persze tovább bővült).

Ez alkalommal, egy kicsit közelebb lépve a tűzhöz, az „egész jó” alkotások kerülnek sorra, amelyek közül néhánynak – jelen állás szerint – a legjobb tízbe is van esélye bekerülni. Íme, a lista:

Acamarachi: Our Last Blood Days
Alien Weaponry: Tü
Angel Of Damnation: Heathen Witchcraft
Beto Vazquez Infinity: Humanity
Corrosion of Conformity: No Cross No Crown
Dee Snider: For the Love of Metal
Demon Incarnate: Key of Solomon
Eldritch: Cracksleep
Grajo: Slowgood II
Halcyon Way: Bloody but Unbowed
Lucifer: Lucifer II
Marijannah: Till Marijannah
Meliah Rage: Idol Hands
Monster Magnet: Mindfucker
Motör Militia: World in Flames
Mustasch: Silent Killer
Nahaya: Transcendence EP
Neverdawn: Just Business
Orange Goblin: The Wolf Bites Back
Refuge: Solitary Men
Riot: Armor of Light
Tulkas: Take the World
Visigoth: Conqueror’s Oath

Ahogy nézem, ezek között sem sok olyan van, amelyről ne írtam, vagy ne én írtam volna az ismertetőt. Mindezt azért említem meg, mert egyrészt úgy tűnik, a jót nem mulasztottam el megosztani a közzel, másrészt az ismertető elkészítése érdekében végzett tüzetesebb hallgatás is közelebb hozott bennünket egymáshoz. 🙂

A fenti lista célja pedig nem más, mint az, hogy ha esetleg elkerülte volna figyelmeteket egyik-másik ismertető, ez egyfajta összegzés, hogy az ez évi termésből mit tartok érdemesnek a hallgatásra. A felsorolásban a nálam 4,5 pontos lemezek kaptak helyet, a legjobb érdemjegyet kapott albumokat Top 10-es listámon látjátok majd viszont; ebben a kategóriában egyelőre tíznél kevesebb anyag kapott helyet.

És persze ezúttal is várom a ti kedvenceiteket is: mi az, amit a 2018-as heavy/thrash/doom/stoner termésből semmiképpen ne hagyjak ki?

 

A szerző: Coly795 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*