Mark „The Shark” Shelton (1957-2018)

A mai napon a heavy metal világának újabb ikonikus alakja távozott közülünk: 60 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Manilla Road zenekar alapító gitárosa, énekese. Halálának körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a kansasi illetőségű, epikus metalt játszó csapat éppen európai turnéját bonyolította; Shelton ennek egyik állomásán, a német Headbangers Open Air Fesztiválon halt meg.

Bryan Patrick, a Manilla Road énekese az elkövetkező napokra ígért bővebb információt a történtekről. Időközben létrehoztak egy Go Fund Me nevű jótékonysági alapot; az erre érkező adományokból kívánják finanszírozni a zenész hazaszállítását az Egyesült Államokba.

Az 1977-ben alakult csapat, Shelton vezetésével 18 nagylemezt adott a rockzene világának, köztük olyan klasszikus anyagokat, mint a Crystal Logic, az Open the Gates, a The Deluge vagy a Mystification. Legutóbbi albumukról, a tavalyi To Kill a King-ről mi is írtunk ismertetőt (itt olvasható).

Ha azt mondod, Lemmy, azt mondom, Motörhead. Ha azt mondod, Black Sabbath, azt mondom, Tony Iommi. Mark is ilyen meghatározó embere volt csapatának: az origó, ahonnan elindult a zene, és aki körül a zenekar többi tagjai is cserélődött. Nélküle valószínűleg nem lesz, mert nem lehet Manilla Road, amely, ha már túl is jutott pályája zenitjén, még mindig egyedi és izgalmas színfoltja volt a műfajnak.

Mark, hiányozni fogsz, de a pillérek, amelyekre halhatatlanságod épült, elpusztíthatatlanok. Nyugodj békében!

„We never ever will die ’cause Heavy Metal is life” (Manilla Road, Crystal Logic)

A szerző: Coly820 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*