Tim Calvert (1965–2018)

Más oldalakról talán már tudjátok: 52 éves korában elhunyt a Forbidden és a Nevermore egykori gitárosa, Tim Calvert.

Számunkra hirtelen jött, és ezért meghökkentő esemény, ám akik közel álltak hozzá, azokat nem érte váratlanul. Calvert jó ideje amiotrófiás laterális szklerózisban (Lou Gehrig-kór) szenvedett, amely az akaratlagos izmok lebénulásával járó, súlyos idegrendszeri betegség.

Forbidden

A gitáros 1989-ben csatlakozott a Forbidden-hez, és ezt követően a csapat három albumán (Twisted into Form, Distortion, Green) játszott. A zenekar feloszlását követően igent mondott Warrel Dane invitálására, és a Nevermore tagja lett. Közreműködött az együttes 1999-es Dreaming Neon Black anyagán, majd rá egy évvel felhagyott a zenéléssel, hogy teljes energiáját másik szenvedélyének, a repülésnek szentelje.

Tim a kép bal szélén
Calvert új élete

Az ezt követő időszakban pilótaként dolgozott, közben pedig, 2010-ben részt a Steve „Zetro” Souza által szervezett AC/DC tribute zenekarban (az AC/DZ-ben), amelynek albuma végül nem jelent meg.

A mai posztot (Ráhallgató) kb. két nappal ezelőtt, előre időzítve tettem fel a honlapra. Akkor még nem volt hír Calvert halála. Nyugodjék békében!

Thank you for the music, Tim!

A szerző: Coly774 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*