Május 5-én, szombaton Anxius koncert a Living Room-ban

Lemezbemutató-előzetes gyanánt a budapesti Living Room-ban játssza új dalait az Anxius együttes. A vendég a baráti Custom Blues Band lesz.

Az Anxius tagjai így emlékeznek a csapat születésére:

„1996-ban Joe és Vasti kitalálta, hogy megváltják a világot. Mi lenne, ha csinálnánk egy jobb metálbandát azoknál, mint amiket hallgatunk? Az elméleti síkon keményen helytálló, kéttagú metálkulturális társaság a nyári betonozásból összegürcölt vagyonából 1997-ben megvásárolta első gitárjait, így Joe lett a gitáros, Vasti pedig a basszer.

Teltek-múltak a hónapok, és a témák kezdtek nótákká alakulni. A haverok, a jó kis rockerarcok sorban verődtek hozzánk. Az első próba Joe odújában volt, enyhén prosztó körülmények között. Először Tódi jött, hogy ő lesz a dobos, és az lett. Azután Bundi csapódott hozzánk, mint énekes. 1998-ban megalakult a Claustrophobia zenekar, méghozzá a következő felállásban: Osztos Tamás (Bundi) – ének, Tenyei József – gitár (Joe), Vastag György – basszus (Vasti), Hegedűs Antal (Tódi) – dobok.”

A budapesti, metalt játszó zenekar 2000-ben rögzítette első demóját (Mélypont). A nevüket ezt követően változtatták Anxius-ra. A második demó (A múlt hangjai – 2002) és az első nagylemez (História – 2004) már ezen a néven jelent meg. 2006 nyarán látott napvilágot második albumuk, Az örök lét határán, két évvel később pedig a Lelketlen című EP-jük is elkészült. Harmadik lemezük, a Szolgasors 2004 februárjában, a Metal Hammer CD-mellékleteként került forgalomba.

Egy kis ízelítő:

A szerző: Coly774 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*