Burning Ground: 15 év után itt a bemutatkozó album

Rövid időn belül egy újabb szardíniai csapat keresett meg bennünket promóciós anyagával, amelynek tartalmát veletek is szívesen megosztjuk.

A Burning Ground 2002-ben alakult, és másfél évtizednyi underground-lét után, úgy tűnik, végre elérkeztek a nemzetközi ismertség kapujába. A tavalyi esztendő folyamán a csapat ugyanis végre elkészítette első, nyolcszámos CD-jét (mi ez, ha nem kitartás!),
a Last Day of Light-ot, amely a Minotauro Records gondozásában látott napvilágot, július Európában, augusztus elején pedig a tengerentúlon.

Az együttes felállása jelenleg:

Maurizio Meloni – ének
Andrea Alvito – gitár
Alessio Melis – basszusgitár
Angelo Melis – dob

Zenéjükre a klasszikus heavy és az amerikai power metal éppúgy inspirálóan hatott, mint a thrash és a doom. A legnyilvánvalóbb talán a Symphony X hatása, de a dalokból itt-ott a Savatage, a Candlemass, a Metal Church, a Vicious Rumors- és a Nevermore szelleme is kiérezhető. A dalszövegek az emberiség és a természet kapcsolatát járják körül, és többek között olyan gyengeségeinkre világítanak rá, mint a mohóság, a kapzsiság, a gondatlanság és a Föld kizsigerelése.

Az albumba itt lehet belehallgatni: https://soundcloud.com/burning_ground/sets/last-day-of-light/s-ofW5X

A szerző: Coly806 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*