Dave Holland (1948–2018)

Más oldalakon bizonyára olvastátok már: 69 éves korában, egy spanyolországi kórházban elhunyt Dave Holland, a Judas Priest egykori dobosa.

Tavaly áprilisban róla is írtam a MI LETT VELÜK? rovatban, így most nem ismertetném részletesen életpályáját. Egy évtizeden át, 1979–1989 között volt Rob Halford-ék zenésztársa, s bár nem volt korszakos dobos, olyan korszakalkotó albumok fűződnek a nevéhez, mint a British Steel, a Screaming for Vengeance vagy a Defenders of the Faith. Számunkra, akik a 80-as években ismerkedtünk a műfajjal, a Judas Priest klasszikus felállásában ő ült a dobok mögött.

Halford és Downing között

Tipton-ékat megelőzően a Trapeze nevű zenekarban játszott hosszabb ideig (többek között Glenn Hughes-zal); 1996-ban Tony Iommi kérte fel, hogy működjön közre The DEP Sessions című albumán; két évvel később pedig az egykori Judas Priest-vokalista, Al Atkins Victim of Changes című szólólemezére ütötte fel a dobtémákat.

Holland élete ezt követően krimibe illő fordulatot vett: 2004-ben 8 év börtönre ítélték egy fiatalkorú férfi sérelmére elkövetett szexuális zaklatásért. Büntetésének letöltését követően Spanyolországba költözött, ahol visszavonultan élt.

Nyugodjék békében!

Coly

A szerző: Coly806 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*