„Abbás vagy vagy Boney M.-es?”

Judas Priest és Iron Maiden: pályatársak és riválisok

– tettük fel egymásnak a kérdést még általánosban, vagyis a ’70-es évek végén, ’80-as évek elején. Amikor egy kissé megkomolyodtunk, már „Beatles vagy Rolling Stones?”-ra, a rockzene peremvidékére érve pedig „Black Sabbath vagy Deep Purple?”-re módosult ez a dilemma.

A ’80-as években, a heavy metal műfajával való ismerkedés során valahogy mindig egyszerre érkezett az életembe két hasonló kaliberű banda, választanom szerencsére maximum annyiban kellett köztük, hogy melyiket tartom inkább a kedvencemnek. Judas Priest és Iron Maiden, Running Wild és Helloween, Testament és Death Angel – ezek a legegyértelműbb párosítások, amelyekre emlékszem, és mivel mindig a súlyosabb, mélyebb, sötétebb megszólalást preferáltam, egyértelmű volt, hogy a fent említett csapatok közül melyek álltak közelebb hozzám. Dávid barátommal is eszerint osztottuk fel a megszerzendő anyagokat: ő a Walls of Jericho-t vette meg műsoros kazettán, én a Branded and Exiled-ot, ő a The Ultra-Violence-t, én a The Legacy-t – amiket aztán gyorsan át is másoltunk magunknak.

A szerző: Coly819 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*