Ott folytatják, ahol abbahagyták

Levélváltás Woody Weatherman-nel, a Corrosion of Conformity gitárosával

Az elkövetkező egy évben megjelenő albumok közül a C.O.C. új anyagát, „Pepper Keenan visszatérését” várom a leginkább (a gitáros már 2014-ben csatlakozott társaihoz, de új dalokat azóta nem hallottunk tőlük). A Jason Bieler-interjú sikerén felbuzdulva rájuk kerestem a Facebook-on, majd miután kedvelője lettem az oldaluknak, és láttam, hogy éppen stúdióban vannak, írtam nekik, hogy a szeretnék küldeni néhány kérdést a várható lemezmegjelenés kapcsán.

„Küldd, ha szeretnéd” – jött néhány nap múlva a válasz, majd miután tegnapelőtt átdobtam a kérdéseket (még nem tudtam, hogy kinek), tegnap a válaszok is megérkeztek. „Köszi a kérdéseket. Amire lehet, megpróbálok válaszolni. Woodroe” Vagyis a C.O.C. gitárosa, Woody Weatherman tisztelt meg engem/bennünket azzal, hogy elárult néhány műhelytitkot a készülő lemez kapcsán. Íme, a részletek!

Rattle Inc.: Milyen érzés volt 8 év külön-lét után újra együtt zenélni, közösen dalokat írni?

Woody Weatherman: Mindvégig kapcsolatban álltunk egymással, aztán egyszer csak elérkezett a megfelelő pillanat arra, hogy teljes lendülettel visszatérjünk. Az új nóták, azt gondolom, nagyszerűen összeálltak, mi pedig jól érezzük magunkat együtt.

Pepper Keenan és Woody Weatherman a stúdióban

R. I.: A stúdiózás melyik fázisában jártok?

W. W.: Ezen a héten még végzünk néhány kisebb finomítást egyik-másik dalon, a keverés pedig remélhetőleg már az elkövetkező hetekben megkezdődik. Még nem tűztük ki a lemezmegjelenés dátumát, de reméljük, hogy az anyag még ennek az évnek a végén, legkésőbb 2018 elején eljut a nagyközönséghez.

R. I.: Mikor vonultatok stúdióba, és meddig maradtok ott?

W. W.: Maga a stúdiózás tulajdonképpen az elmúlt néhány hónapban lezajlott. Pepper hamarosan repülőre száll, de addig még van meddig maradtok ott?néhány napunk a dalszövegírásra és a felvételekre. Ez alkalommal a korábbiaktól eltérő módszerrel dolgoztunk: igyekeztünk minden dalt befejezni, mielőtt hozzákezdtünk volna a következőhöz.

Reed Mullin

R. I.: Régebbi témákból is dolgoztatok, vagy kizárólag új dalokat írtatok?

W. W.: Néhány korábbi riff is előkerült, ezeket leszámítva kizárólag vadonatúj ötletek kerültek a lemezre.

R. I.: Milyen stílusú dalokra számíthatunk? Az együttes melyik korszakát, melyik lemez időszakát idézik fel a leginkább?

W. W.: Az elképzelés az volt, hogy ott vegyük fel a fonalat, ahol az In the Arms of God albumot követően leejtettük. Ennek köszönhetően fog úgy hangzani az új anyag, mint egy természetes fejlődés következő, logikus lépése.

R. I.: Hogyan zajlik nálatok a dalírás, ki melyik részében vesz részt?

W. W.: Mindenkinek lehetősége van arra, hogy megossza az ötleteit a többiekkel, és ez alól egyik dal sem képez kivételt. A szövegek nagy része azonban Pepper-től származik.

R. I.: Esetleg dalcímeket, lemezcímet is tudsz már mondani?

W. W.: Minden dalnak, sőt a lemeznek is van már címe, ám ezeket egyelőre még nem szeretnénk nyilvánosságra hozni.

R. I.: Az album megjelenését követően elképzelhetőnek tartasz egy európai körutat, amelynek során Magyarországot is útba ejtitek?

W. W.: Biztos vagyok benne, hogy belátható időn belül eljutunk Európába. Itt, az Egyesült Államokban már van néhány fesztiválidőpontunk erre a nyárra, de egy vagy akár több tengerentúli kiruccanás is számításba jöhet, amint végeztünk a felvételekkel.

R. I.: Woody, köszönöm a válaszokat! További jó munkát, sok sikert kívánok nektek! Kíváncsian várjuk az albumot, és remélem, hamarosan a színpadon is üdvözölhetünk benneteket Magyarországon!

A szerző: Coly810 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*