Hogy mondod?

Mostanában többször is megkérdezték (lehet, hogy mindannyiszor ugyanaz a személy :-)), hogy “akkor hogyan is kell ejteni?”. Például a Coly-t: C-vel vagy K-val? A Coly a Colosból származik, ezt a becenevet még Egerben kaptam, a főiskolán, és a magasságomra utaltak vele (238 cm, na jó, csak viccelek: 194 volt a csúcs, de már ez is csökken). A szóvégi ipszilonnal pedig valamennyire angolosítottam, de csak kinézetre. Úgyhogy Colos-Coli-Coly. Az egri éveket követően elhagytam ezt a nevet, bár sokan azt követően is így szólítottak. A Rattle Inc. Facebook-os újraindulásakor viszont egy pillanatig sem lehetett kérdéses, hogy milyen néven szignálom majd az írásaimat.

Hogyan ejtjük a fanzine nevének második szavát, az “Inc.” rövidítést? Én úgy ejtem, ahogy a legjobban hangzik, vagyis betűzve, “Áj-en-szí”-nek. (Benjoe, te hogy ejted?) Az angolok persze nem biztos, hogy így ejtenék, de ez már legyen az ő bajuk. 🙂 Tény, hogy az Inc. az Incorporated rövidítése, így valószínűleg az “Ink” lenne a helyes, ami már csak azért is poén, mert egyúttal tinta(patron)szagú hivatásunkra is utal.

A szerző: Coly817 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*