Ráhallgató: Celtic Frost, Cyclone Temple, Vain

Na, még egy új “rovat”: ebben olyan albumokról ejtek néhány szót, amelyeket ti ajánlottatok a figyelmembe. Hallgatok rátok, illetve pluszban rádolgozom azokra a zenékre, amelyeket magamtól is elővennék.

CELTIC FROST: MONOTHEIST (2006)

A csapat összes korábbi munkáját ismerem, és különösen első korszakuk durvább anyagait szeretem, ez az album viszont nagyon nem jött be. Hangulatlemez, elvont, művészi témákkal. A kántálós ének, az operisztikus női dalbetétek, a súlyos hömpölygés nem felpörget, sokkal inkább lefáraszt. Hogy visszatérő anyagként mennyire nem talált kedvező fogadtatásra, mi sem mutatja jobban, mint hogy nem volt folytatás.

CYCLONE TEMPLE: I HATE THEREFORE I AM (1991)

Ebből a körből ez az album jött be leginkább. A csapat a thrash második-harmadik hullámának méltatlanul keveset emlegetett tagja. Zenéjük tiszta, befogadható, jó témákkal, riffekkel, lírai felvezetésekkel, dallamos énekkel. Változatos, általam többedszerre is szívesen hallgatott anyag.

VAIN: NO RESPECT (1989)

Több thrasher által is ifjúkori kedvencei között említett „hajbanda”. Kíváncsi voltam, mit tudhat a Death Angel bemutatkozó albumát producerként jegyző Davy Vain és csapata. Muzsikájukat a műfaji palettán elsőre a Skid Row és a Hanoi Rocks közé helyezném. Dalaik fogósak, megszólalásuk egyedi, a lemez egyetlen nagy slágergyűjtemény, ám a rá jellemző bébi-bébizős szöveg- és hangulatvilág távol áll tőlem. Érdekes utazás volt, ám valószínűleg nem fognak beépülni a kedvenceim közé.

A szerző: Coly795 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*