Rattle Inc.: Társaink a jóban

Mag Robi

Végezetül hadd említsem meg külsős kollégáinkat, akik nem Egerben élve írták cikkeiket a lapba. A Rattle Inc. utolsó számában őket is bemutattam – talán nem mindenki olvasta azt az anyagot.

A tatabányai Varga Vilmosh volt az első, aki felajánlotta „szolgálatait” csekély létszámú szerkesztőségünknek. Vili elsősorban lemezismertetőket írt és a lap hardcore rovatát vitte, ezen kívül számos zenekar, album, mai kedvencem megismerését köszönhetem neki.

Vilmosh-sal

Mag Robi az akkor még csehszlovákiai Fülekről jelentkezett be hozzánk. Felvidéki kollégánk a Fémes Hasábok című fanzine-t szerkesztette és a Strba nevű zenekar útját egyengette. Nekünk elsősorban ottani koncertekről és csapatokról írt. A Rattle Inc. megszűnését követően elveszítettük egymást szem elől. Ha e sorok olvasója esetleg ismerné őt, örülnék, ha újra összehozna vele.

Vectomi éppen letöltötte sorkatonai szolgálatát (a képen ezért a rövid haj), amikor megismerkedtünk. Számos alkalommal jártam nála, és hallgattuk az új zenéket poszterekkel kitapétázott szobájában. Máig a thrash metal elkötelezett híve, nekünk is elsősorban ilyen lemezkritikákat szállított. Később barátaival elindította a Panic fanzine-t, munkakapcsolatunk innentől – érthető módon – mind szórványosabbá vált, majd megszakadt.

Vectomi és Attermann

Seller Laci (Attermann) is olvasónkból vált kollégánkká. Akárcsak Tomi, ő is budapesti, és lapunknál a durvább zenék (black, death) felelőse volt.

A virtuális szerkesztőség sajátossága, hogy ezek az emberek, bár egy szűkebb alkotóközösség részét képezték, egy-két kivételt leszámítva soha nem találkoztak egymással…

A szerző: Coly796 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*