Rattle Inc.: Színpad előtt, színpad mögött – 2. rész

Az Obituary a PeCsa szabadtéri színpadán

Az 1990. szeptember 17-i Demolition Hammer–Morgoth–Obituary koncertre jutottam be először ingyen, mint „újságíró”. A sors fintora, hogy magamtól nem mentem volna, hiszen nem szerettem különösebben a fenti zenekarok muzsikáját. Ám ha már ott voltam, készítettem egy rövid interjút Harry Busséval, a Morgoth gitárosával (amit fotón Vectomi örökített meg), és az Obituary tagjai is összeálltak nekünk egy csoportkép erejéig. A szóban forgó zenészek ráadásul – egészen apró, kockás jegyzetfüzetem egyik lapján – a Rattle Inc. olvasóinak is üzentek.

Az 1991. március 15-i Barbed Wire–Iced Earth–Blind Guardian koncertért egészen Csepel-Szabadkikötőig kellett utaznunk. Az ottani, már nem emlékszem, milyen művelődési házban juthattam be a német csapat kissé szűkös öltözőjébe, és készíthettem interjút az énekes (és akkor még basszusgitáros) Hansi Kürsch-sel. A stage pass-omat balga módon ceruzával írattam alá a zenekar tagjaival; ez idővel egyre inkább olvashatatlanná fog válni. A beszélgetés a Rattle Inc. utolsó számában jelent meg, akkor talán már tudtam, hogy ez lesz az utolsó ilyen anyagunk.

A júniusi Heathen–Sacred Reich–Sepultura koncertre a Petőfi Csarnokba pedig már ismét civilként mentem…

A szerző: Coly565 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*