Rattle Inc.: A külföldi kapcsolat

Vio-lence: ilyen jó kis sajtófotókat kaptunk a zenekarokról

Idővel külföldön is tudomást szereztek a fanzine létezéséről. Ezért persze mi is aktívan tettünk: levelet írtunk a nagyobb, heavy metállal foglalkozó lemezkiadóknak, amire legtöbbjüktől – kisebb-nagyobb csomagok formájában – hamarosan meg is érkezett a válasz. A különféle, ismert és kevésbé ismert bandák sajtóanyagai mellett hangzóanyagokat is kaptunk: a Black Sabbath aktuális, Tyr című anyagát műsoros kazettán, ami még sokáig megőrizte friss nyomdaillatát; a Mandator és a Savage Grace lemezeit bakeliten; de a két leggazdagabb forrásunk a francia High Dragon Records és az amerikai Megaforce volt.

Különösen utóbbinak örültünk nagyon, hiszen számos kedvencünk tartozott hozzájuk. A bőséges háttérinfók mellett olyan fotókat küldtek a zenekarokról, amelyeket aztán poszterként tettünk be a lapba. A fanzine nyomdai minősége persze alaposan csökkentette ezek élvezeti értékét. A Danzig Lucifuge és a Slayer Seasons in the Abyss című lemezét pedig egyenesen CD-n kaptam meg tőlük, ám mivel akkoriban még nem láttam esélyét annak, hogy bármikor is szert tegyek egy CD-lejátszóra, balga módon eladtam a korongokat.

Talán ez a hajlékony vinyl is egy promóciós csomagban érkezett

A párizsi High Dragon Records-tól a magyar származású Agnes Desgranges-sel leveleztünk, aki számolatlanul küldte nekünk cége kiadványait, többek között a Manilla Road lemezeit. A nem túl ismert Oliver Magnum zenekar is megtalált bennünket, és az osztrák – szintén nem világhírű – Ravenous nevű bandával is készíthettünk levélinterjút. Beindulni látszott a szekér, ami aztán – más okokból – hamarosan végképp elakadt a sárban…

A szerző: Coly723 publikáció
A Rattle Inc. fanzine, majd az ugyanilyen nevű online heavy metal magazin alapítója, szerkesztője. Civilben is újságírással foglalkozik.

Legyél te az első, aki hozzászól!

Válasz írása

Az email címed sehol sem fog megjelenni.


*